Denizde boğulma tehlikesi geçiren kişiyi polis kurtardı

Denizde boğulma tehlikesi geçiren kişiyi polis kurtardı

Antalya'da boğulma tehlikesi geçiren 68 yaşındaki Mehmet Uçan, botla bölgeye gelen deniz polisi ekibince kurtarılarak kıyıya çıkartıldı

ANTALYA (AA) - Antalya'da arkadaşlarıyla yüzmek için denize giren ve boğulma tehlikesi geçiren kişiyi polis ekibi kurtardı.

Konyaaltı ilçesinde yaz kış denize giren ve hepsi 50 yaş üstünde oldukları için kendilerine "50 Plus" adı veren grubun üyeleri öğle saatlerinde yüzmek için deniz kenarına geldi.

Denize giren grup üyelerinden Mehmet Uçan ve Mehmet Fıçı dalgalar nedeniyle boğulma tehlikesi geçirdi. Fıçı, arkadaşlarının yardımıyla kıyıya çıkarken, Uçan ise bir süre yüzdükten sonra bir dubaya tutunarak beklemeye başladı. Durumun bildirilmesi üzerine Antalya Emniyet Müdürlüğü Deniz Polisi ekibi, botla bölgeye hareket etti. Polis botuna alınan ve Kaleiçi Yatlimanı'na getirilen 68 yaşındaki Uçan'ın sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Grup üyelerinden Coşkun Şentürk, her gün Konyaaltı Sahili'ne yüzmek için geldiklerini söyledi.

Dalgalı olmasına rağmen bazı arkadaşlarının denize girdiğini belirten Şentürk, "Denize girdikten bir süre sonra dalgalar yükseldiği için iki arkadaşımız dışarı çıkamadı. Arkadaşımızın birini can simidi atarak kıyıya çıkarttık. Ancak diğer arkadaşımızı çıkartmakta başarılı olamayınca polise haber verdik." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :