DAEŞ'e yönelik "Fırat Kalkanı" operasyonu

DAEŞ'e yönelik "Fırat Kalkanı" operasyonu

Eski Başbakan Davutoğlu:- "Türkiye bu operasyonla kendi güvenliği konusunda hiçbir tereddüt göstermeyeceğini ortaya koymuştur" - "Türkiye, operasyonla hem Suriye'nin bütünlüğünün teminatını ortaya çıkarmıştır, hem de DAEŞ ve PYD terör örgütlerinin sınırım

İSTANBUL (AA) - Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, terör örgütü DAEŞ'e yönelik "Fırat Kalkanı" operasyonuna ilişkin, "Türkiye bu operasyonla kendi güvenliği konusunda hiçbir tereddüt göstermeyeceğini ortaya koymuştur. Türkiye, operasyonla hem Suriye'nin bütünlüğünün teminatını ortaya çıkarmıştır, hem de DAEŞ ve PYD terör örgütlerinin sınırımızdan Türkiye'yi tehdit etmesinin önüne geçilmiştir" dedi.

Davutoğlu, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde yaralanan ve tedavi gördüğü Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde şehit olan Ramazan Sarıkaya için Fatih Camisi'nde düzenlenen cenaze törenine katıldı.

Daha sonra Sarıkaya'nın çalıştığı Aksa Eğitim ve Dayanışma Vakfı'nı (AKDAV) ziyaret eden Davutoğlu, çıkışta gazetecilere açıklamalarda bulundu.

FETÖ'nün darbe girişiminin, sadece Türkiye için değil, bölge ve insanlık için de unutulmayacak bir tarih olduğunu ifade eden Davutoğlu, milletin zor şartlarda onurla direndiğini söyledi.

Darbe girişiminde yaralananlardan bazılarının daha sonra şehit olduğunu hatırlatan Davutoğlu, "Onlardan birini bugün toprağa verdik. Daha sonra da çalıştığı yeri ziyaret ettik. Tanıdıklarına taziyede bulunduk. Burada çalışan yiğit bir kardeşimizdi." diye konuştu.

- "Son derece isabetli bir operasyon"

DAEŞ'e yönelik "Fırat Kalkanı" operasyonuna değinen Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Allah silahlı birliklerimize yardım etsin, onların gazaları mübarek olsun. Operasyon, sayın Cumhurbaşkanımızın, hükümetimizin değerlendirmesi sonucunda son derece isabetli bir operasyondur. Bu, Türkiye'nin en zor şartlarda dahi dışarıdan gelecek tehditlere hazır olduğunu gösteren çok önemli bir adımdır."

Operasyonun çok açıdan önemli olduğuna dikkati çeken Davutoğlu, "Türkiye, sınır güvenliğini temin konusunda, en zor şartlarda her şeyi yapabileceğini herkese gösterdi. Kimse, Türkiye'nin zaaf içinde olduğunu düşünerek, sınırlarımızı tehdit etme, içeri sızarak terör faaliyeti yapma cesaretini gösteremez. Bu bağlamda bu karar, çok doğru bir zamanda doğru bir mesaj iletmiştir." değerlendirmesinde bulundu.

DAEŞ ile önceden beri mücadele edildiğini vurgulayan Davutoğlu, daha önce de Azez ile Cerablus arasının temizlenmesi için çok ciddi çabalar sarf edildiğini, ancak yeterli hava desteği olmaması nedeniyle bunun tam gerçekleşemediğini dile getirdi.

Davutoğlu, şimdi bu operasyonun doğrudan başlamasının, çok doğru, stratejik bir adım olduğunu anlatarak, şunları aktardı:

"İnşallah burası temizlenecek. Bu operasyon, PYD'nin küstahça Türkiye'ye tehdit eden yaklaşımı karşısında, Fırat'ın batısına geçerek Türkiye’nin güneyinde bir koridor oluşturma çabalarına karşı net bir mesajdır. Operasyon, Halep’in kuzeyinde güvenli bir kuşağın oluşması, mültecilerin Türkiye’ye doğrudan akınını engelleyici bir faktör olacaktır. PYD ve rejimin birlikte Halep’e saldırısı böylece engellenmiş olacaktır."

Suriye’nin toprak bütünlüğünün korunması için de bu operasyonun önemli bir adım olduğuna işaret eden Davutoğlu, "Türkiye bu operasyonla kendi güvenliği konusunda hiçbir tereddüt göstermeyeceğini ortaya koymuştur. Türkiye, operasyonla hem Suriye'nin bütünlüğünün teminatını ortaya çıkarmıştır, hem de DAEŞ ve PYD terör örgütlerinin sınırımızdan Türkiye'yi tehdit etmesinin önüne geçilmiştir. Gaziantep saldırısına da bir cevap olmuştur." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :