Cumhuriyet gazetesi yöneticileri ve yazarları hakkındaki dava

Cumhuriyet gazetesi yöneticileri ve yazarları hakkındaki dava

Cumhuriyet gazetesi yönetici ve yazarları hakkında açılan davanın 3. duruşması, tutuklu sanıkların savunmalarıyla sürüyor- Tutuklu sanık Karasinir:- "Gazetecilik yaşamım boyunca ne FETÖ'yü ne de başka bir terör örgütünü öven tek satır yazı yazmadım. Ne FE

İSTANBUL (AA) - Cumhuriyet gazetesi yönetici ve yazarları hakkında, "PKK/KCK, FETÖ/PDY ve DHKP/C'ye müzahir oldukları" iddiasına ilişkin yürütülen soruşturma sonucunda firari sanıklar gazetenin eski genel yayın yönetmeni Can Dündar ve İlhan Tanır ile aralarında Akın Atalay, Kadri Gürsel, Ahmet Şık'ın da bulunduğu 12'si tutuklu, 19 sanık hakkında açılan davanın üçüncü duruşması, sanıkların savunmasıyla devam ediyor.

İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesince büyük salonda süren duruşmada, savunma yapan tutuklu sanıklardan Hakan Karasinir, 34 yıldır Cumhuriyet gazetesinde çalıştığını anlatarak, gazetede bugüne kadar 2 bini aşkın haber, röportaj, söyleşi ve köşe yazısı yayınlandığını ve bunların arasında FETÖ'yü öven tek bir yazının olmadığını savundu.

Gazetecilik yaşamı boyunca ne FETÖ'yü ne de başka bir terör örgütünü öven tek satır yazmadığını belirten Karasinir, "Ne FETÖ ile ne de başka bir dinci cemaat veya tarikat ile hiçbir ilişkim olmadı, olamaz da. Çoğulcu, katılımcı demokrasiyi, laikliği, sağlıklı bir çevrede yaşam hakkını, kadın-erkek eşitliğini, temel hak ve özgürlükleri savunan bir gazeteci olarak bu iddianamede yer alan tüm iddiaları reddediyorum. Hiçbir şeriatçı, terörist ve darbeci örgüte yardım etmedim." diye konuştu.

Karasinir, FETÖ ile herhangi bir bağlantısının bulunmadığını, ByLock kullanmadığını ve Bank Asya'da hesabının bulunmadığını ifade ederek, FETÖ ile hiçbir alanda ortaklık ve alışveriş yapmadığını söyledi.

İddianamede, hakkında bir tur şirketiyle irtibatına ilişkin bir iddianın da olduğunu belirten Karasinir, tatile gitmek için aradığı tur şirketinin reklamlarının da her gün televizyon ve gazetelerde yer aldığını ifade etti.

Karasinir, Türkiye'de FETÖ ile en çok mücadele eden gazetenin Cumhuriyet olduğunu öne sürerek, "Gazete, 40 yıldır FETÖ ile mücadele etmektedir. Bunun 34 yılına ben tanığım. Fakat bugün Cumhuriyet yazar ve yöneticileri hapiste. Hem de FETÖ'cülükle suçlanıyorlar." dedi.

Karasinir, 9 aydır cezaevinde olduğunu anlatarak, "İnsanın özgürlüğünden yoksun kalması, çocuğundan, sevdiklerinden ayrı kalması elbette zor. Fakat benim için bundan da kötüsü, FETÖ'cü terörist olarak suçlanmaktır." ifadesini kullandı.

Karasinir'in ardından söz alan tutuklu sanık Turhan Günay, diğer sanıkların iddianamedeki iddialara ilişkin savunma yaptığını belirterek, gazetedeki kariyerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Duruşma, tutuklu sanıklardan Ahmet Şık'ın savunmasıyla sürüyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler