Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşlarla iftar yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşlarla iftar yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: (1)- "Sıfatımız ne olursa olsun, hepsinden önce bizim yerimiz milletimizin yanıdır. 40 yıllık siyasi hayatımızın her günü, milletimize hizmet mücadelesiyle geçti. Bunun için gerektiğinde darbecilerin karşısına dikildik, gerektiğinde

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Sıfatımız ne olursa olsun, hepsinden önce bizim yerimiz milletimizin yanıdır. 40 yıllık siyasi hayatımızın her günü, milletimize hizmet mücadelesiyle geçti. Bunun için gerektiğinde darbecilerin karşısına dikildik, gerektiğinde cuntacılara meydan okuduk, hakkı ve hakikati savunmak adına gerektiğinde 7 düveli karışımıza almaktan çekinmedik" dedi.

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki iftarda, Türkiye'nin değişik kentlerinden aralarında öğrencilerden öğretmenlere, işçilerden memurlara, henüz bir işte çalışmayanlardan emeklilere, çiftçiden esnafa, mühendisten mimara, bankacıdan doktora, din görevlisinden akademisyene, gazilerden astsubaylara kadar uzanan yaklaşık 400 vatandaşla bir araya geldi.

Erdoğan, ramazan ayının 20. gününün geride bırakıldığını ve sona doğru yaklaşıldığını belirterek, Ramazan-ı Şerif'in herkese mübarek olmasını diledi.

Gelecek hafta idrak edilecek Kadir Gecesi'ni ve arkasından gelen cuma günü ulaşılacak Ramazan Bayramı'nı da şimdiden kutlayan Erdoğan, bu mübarek ayda tutulan oruçların, yapılan ibadetlerin, duaların milletin ve tüm Müslümanların birliğine, beraberliğine ve kurtuluşuna vesile olmasını Allah'tan niyaz eylediğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dünyanın neresinde bir kardeşimizin kanı dökülüyorsa, canı yanıyorsa, zulüm altında yaşıyorsa Rabbimin yardımı inşallah onlarla birlikte olsun" diyerek, davete katılanlara teşekkürleri sundu.

Siirt'te kaçakçılarla girdiği çatışmada dün şehit olan polis memuru Bünyamin Torğut'a rahmet ve ailesine başsağlığı dileyen Erdoğan, vakarıyla, metanetiyle ve irfanıyla tüm Türkiye'ye örnek olan şehidin babası Mehmet İhsan Torğut başta olmak üzere şehidin tüm yakınlarına, polis teşkilatına ve millete başsağlığı diledi.

- "Biz milletimizin çağırdığı her yere gideriz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin doğrudan milletin oyuyla göreve gelen ilk Cumhurbaşkanı olarak Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki programlar veya il ziyaretleri vasıtasıyla her fırsatta halkla birlikte olmanın çabası içerisinde olduğunu dile getirerek, Cumhurbaşkanlığı görevini devralmasının üzerinden geçen 9 ayda Türkiye'nin 51 vilayetini ziyaret ettiğini, bunların içerisinde ikinci defa gittiği şehirler de olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde sadece muhtarlarla yaklaşık 400'er kişilik gruplar halinde 7 toplantı yaptığını, aynı şekilde işçiden esnafa, işverenden öğrenciye kadar her kesimden insanla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir araya geldiklerini belirten Erdoğan, "Biliyorsunuz, geçmişte birileri çıkıp bizi çağrıldığımız her yere gitmekle suçladı. Biz de cevap olarak dedik ki 'Evet. Biz milletimizin çağırdığı her yere gideriz'. Çünkü biz bu milletin içinden çıkarak buralara geldik ama milletle irtibatımızı hiç bir zaman kesmedik. Milletimizin davet ettiği yere gitmek veya milletimizi burada misafir etmek bizim için ancak şereftir, onurdur ve sevinç kaynağıdır. Hayatları boyunca güçlerini milletten değil, vesayetten, siyaset ve toplum mühendisliği çabalarından, hatta terör örgütlerinden alanlar elbette bu hazzı ve duyguyu anlayamazlar" ifadelerini kullandı. 

Milletle birlikte olmaya devam edeceklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sıfatımız ne olursa olsun hepsinden önce bizim yerimiz milletimizin yanıdır. 40 yıllık siyasi hayatımızın her günü, milletimize hizmet mücadelesiyle geçti. Bunun için gerektiğinde darbecilerin karşısına dikildik, gerektiğinde cuntacılara meydan okuduk, hakkı ve hakikati savunmak adına gerektiğinde 7 düveli karışımıza almaktan çekinmedik.  Milletimize en iyi hizmeti verebilmek, insanımızı en güzel kavuşturabilmek için gece gündüz çalıştık" diye konuştu.

Eğitimde ve sağlıkta Cumhuriyet tarihinin görülmeyen hizmetlerini verdiklerini kaydeden Erdoğan, ulaşımda, adalette, emniyette, enerjide ve tarımda hiçbir dönemde görülmeyen adımları attıklarını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletin de kendilerinin bu samimiyeti ve gayretlerini karşılıksız bırakmadığını anlattı.

- Cumhurbaşkanlığı Külliyesi 

Cumhurbaşkanı Erdoğan,  şöyle devam etti:

"Şahsımı, İstanbul Belediye Başkanı olarak İstanbullular seçtiği zaman kurduğumuz partiyi ilk seçimde iktidara taşıdı. Bizi, Başbakan yaptı, Cumhurbaşkanı yaptı. Biz de milletimizin bize layık gördüğü her görevde ona çok daha fazla hizmet etmenin çabası içerisinde olduk. Önce İstanbul'da, ardından Türkiye'nin tamamında gerçekleştirdiğimiz hizmetlerin, ortaya koyduğumuz eserlerin sahibi bizatihi milletimizdir. Yani sizsiniz. Bizim için aslolan milletimizin menfaatleri, milletimizin beklentileridir. Bugün de Cumhurbaşkanlığı makamında aynı anlayışla görevimizi yapıyoruz. Yapmaya devam edeceğiz. Biz işte bu şevkle, heyecanla ve azimle yolumuza devam ederken, sürekli ahlaka, vicdana, insafa ve izana sığmayacak saldırılara maruz kalıyoruz. İşte şu içinde bulunduğumuz Cumhurbaşkanlığı Külliyesi de bize saldıranların bir süredir en çok istismar ettikleri konulardan biri. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin tarihine, kültürüne, vizyonuna yakışır bir devlet binası inşa etme niyetiyle yola çıktık. Sonuçta ortaya her vatandaşın gönül huzuruyla 'İşte burası benim devletimi temsil eder' diyebileceği bir eserin ortaya çıktığına inanıyorum."

Bu yapının kendisinin şahsi mülkü olmadığını belirten Erdoğan, buranın millete ait olduğununu vurguladı. Erdoğan, "Bugün biz varız, yarın başkaları gelecek. Biz onlara kalıcı bir yatırım gerçekleştirdik. Temsilde asla israf olmaz. Temsil çok önemli. Buraya gelen yabancılar, burayı görünce 'Bu devlet büyük devlet' diyorlar" şeklinde konuştu.

- "Türkiye'nin sayılı kongre merkezlerinden biri olacak"

Dünyanın dört bir yanından gelenlerin Topkapı Sarayı, Sultanahmet, Süleymaniye, Eyüp Sultan ve Fatih Camisini gezdiklerini ifade eden Erdoğan, şunları söyledi:

"Göstereceğimiz yerler işte buralar. Ankara'da gezilecek yerleri bir soralım. Acaba kaç tane gezdirebileceğimiz yer var. Soruyorum, parmak sayılarını bulur mu? Ama bakın şurada biz Beştepe Millet Camisi'ni yaptık. Geçen Cuma'dan bugüne hamdolsun her gün dolup taşıyor. Gelip gidiyorlar. Sadece Ankara'nın içinden değil, Türkiye'nin değişik yerlerinden, komşu vilayetlerden sağolsun buraya vatandaşlarımız geliyor. Böyle bir merak oluştu. Mesele bu. Şimdi camimizin hemen yanında inşaatı süren bir kongre merkezi var. Türkiye'nin sayılı kongre merkezlerinden biri olacak. Yıl sonunu bulmadan onun açılışını yapacağız. Bunların hemen alt tarafında Türkiye'nin en büyük kütüphanesini yapıyoruz, Cumhurbaşkanlığı Kütüphanesi. Orada 5 milyon cilt kitap olacak. Bunları dijital ortamda gençliğimizin, vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Tüm ulusal ve uluslararası yayınlar burada olacak. Burası 24 saat gençliğimizin, vatandaşlarımızın emrinde olacak. Bugüne kadar bunlar niye yapılmadı? Ama biz bunları yapıyoruz. Bu eksiği biz gördük ve gideriyoruz. Hemen onun yanında çok amaçlı salonlarımız var. İnşallah orada da sanat eserleri sergilenecek. Onun yanında da yine aynı anda bin kişinin, iki bin kişinin toplanabileceği, yemeğini yiyebileceği salonlarımız olacak. Çünkü öyle uluslararası toplantılar oluyor ki biz gidip de otellerde kuyruğa girmekten, sıraya girmekten bıktık. Dedik ki devletin kendine ait böyle bir yeri olsun. Bakanlarımız burada misafirlerini rahatlıkla ağırlayabilsinler, kurumlarımız burada rahatlıkla bunları ağırlayabilsinler. Bu adımları atıyoruz. Burası böylece büyük bir külliye olarak inşallah bitiyor."

(Sürecek)

 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı