Cumhurbaşkanı Erdoğan Konya'da

Cumhurbaşkanı Erdoğan Konya'da

Erdoğan, STK temsilcilerine hitap etti: (2)- "(FETÖ ile mücadele) Bunlar haindir, bunlar alçaktır, bunlar zalimdir, bunlar münafıktır. Bunlar içimizdeki fitne unsurlarıdır aynen kanser hücresi gibi. Öyle bir temizlik gerekiyor ki orada bunun en ufak bir b

KONYA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik, "Bunlar haindir, bunlar alçaktır, bunlar zalimdir, bunlar münafıktır. Bunlar içimizdeki fitne unsurlarıdır aynen kanser hücresi gibi. Öyle bir temizlik gerekiyor ki orada bunun en ufak bir belirtisi kalmamalı. İşte şu anda biz bunu yapıyoruz." dedi.

Erdoğan, Hilton Otel'de düzenlenen akşam yemeğinde, sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcileriyle bir araya geldi.

1 Mart tezkeresi olayında Türkiye'nin bir yanlışı olduğuna işaret eden Erdoğan, "Çıkmamalı ve biz orada kesinlikle olmalıydık. Eğer biz o gün orada olmuş olsaydık, bugün Irak'ın kaderi Allah'ın izniyle böyle olmazdı. Biz tabi 'İstenmediğimiz yerde olmayız' dedik, çekildik. Ondan sonra da istedikleri gibi at oynattılar ve orayı istedikleri gibi parsellemeye başladılar." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, şimdi gelinen noktanın önemli olduğunu belirterek, şu anda Türkiye'nin, Başika'da 700'e yakın askerle var olduğunu vurguladı. Ülkenin, Musul'a yakın bir noktada bulunduğunu dile getiren Erdoğan, buradaki gelişmelerin şu anda Türkiye'nin de kontrolü altında olduğunu, ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduklarını ve yapılacağını bildirdi.

"Bir defa şunu bilecekler; kimi zaman içimizden, kimi zaman da ülke dışından bizi özellikle tahrik eden ve değiştirdikleri lejyonerlerini kullanarak, bunlar bize çelme takmaya çalışıyorlar." diyen Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

"İşte 15 Temmuz gecesi Fetullahçı teröristler tarafından gerçekleştirilen kanlı darbe teşebbüsü bu ışığı söndürmeye yönelik en pervasız hamledir. Biliyorsunuz en tehlikeli düşman, hasımlığını açıkça ortaya koyan değil, sizden veya sureti haktan görünüp, ihanet edendir. Bunlar haindir, bunlar alçaktır, bunlar zalimdir, bunlar münafıktır. Bunlar içimizdeki fitne unsurlarıdır aynen kanser hücresi gibi. Bunlar vücuda şu anda metastaz yapmış durumdalar. Öyleyse öyle bir temizlik gerekiyor ki orada bunun en ufak bir belirtisi kalmamalı. İşte şu anda biz bunu yapıyoruz."

- "Milletin şahlanışını temsil eden kurumlar özellikle hedef seçildi"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ'cülerin 40 yıldır takiye yaptıklarına, örgütün karanlık yüzünün 15 Temmuz'da ortaya çıktığına dikkati çekti. Vatanın korunması için namuslarına emanet edilen silahların, FETÖ'cü hainler tarafından, o silahların asıl sahiplerine yani millete çevrildiğini ifade eden Erdoğan, "Milli iradeyi, milletin şahlanışını temsil eden kurumlar özellikle hedef seçildi. İşte Özel Kuvvetler, Ömer Halisdemir'in olduğu yer. İçeriden indirilmeye çalışılmıştı ama bir Ömer Halisdemir'in çıkışı, işte oradaki generali, o Ömer Halisdemir'in öldürmesi, onun üzerine 30'u aşkın mermi yiyerek şehit olması... Orada böyle bir önemli merkezin düşürülmemesi, elde tutulması sebebiyle Ankara'daki çok ciddi olumsuz gelişmeyi engellemişti." değerlendirmesinde bulundu.

Erdoğan, 15 Temmuz'da Gölbaşı'ndaki Polis Özel Harekat Daire Başkanlığında 56 polisin şehit, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi etrafında da 29 şehit ve 36 yaralının olduğunu hatırlattı.

Genelkurmay Başkanlığının içinde de bir şehidin olduğunu ve bir rütbeli tarafından, bu kişinin şehit edildiğini anlatan Erdoğan, "Şehit ediyor, şehit ettikten sonra da yaka paça kan revan içerisinde o şehidimizi de sürükleyerek oradan alıp çekiyorlar. Bu yenilir yutulur bir şey değil. Aynı şey İstanbul'da 15 Temmuz Şehitler Köprüsü üzerinde ve Kuleli Askeri Lisesinden oraya kadar olan bölgede oluyor; 39 şehit." dedi.

- "Demek ki düz liseden gelenlerden de Genelkurmay Başkanı oluyormuş"

Erdoğan, bir eski Genelkurmay Başkanının kendisini ziyarete geldiğini ve kendisine "Her şey iyi güzel de bu askeri liselerin kapatılmasını doğrusu ben de doğru bulmadım." dediğini aktararak, şöyle devam etti:

"'Ya paşam, siz herhalde hala bu darbelerin ve darbecilerin yetişmesini ve devamını istiyorsunuz galiba.' dedim. 'Bu darbeciler, bu askeri liselerden yetişmedi mi? Bunlar buradan yetişti. Hala buradan yetişmeye devam mı etsinler, bunu mu istiyorsunuz?' dedim. Şu andaki Genelkurmay Başkanımız bizim düz liseden gelme. Ondan önceki Genelkurmay Başkanımız o da düz liseden gelme. Demek ki düz liseden gelenlerden de Genelkurmay Başkanı oluyormuş.

Bırakalım da artık işi çeşitlendirelim, tek tipçilikten vazgeçelim. Havuz daha geniş olsun, adamlar tamamen FETÖ'cülerden oluşan bir askeri lise oluşturmuş ve o askeri liseden de zaten FETÖ'cüden başka bir şey çıkmıyor. Onlardan da almış, istediğini harp okuluna yerleştirmiş. Biz bu işi iyi düşündük, üzerinde de çok çalıştık, şimdi bu adımı bütün milletin evlatlarına bu kapıları açmak suretiyle nasıl istediği üniversiteye layık olduğu yere giriyorsa harp okullarına da gelecekler düz liselerden, kim nereyi başarırsa nereye giriyorsa gelsin oraya girsin. Bu gençlik bizim gençliğimiz, önünü açacağız."

GATA'nın Sağlık Bakanlığına devrinin de konuşulmaya başlandığına değinen Erdoğan, konuyu incelediklerini ve sonucunda da tıp fakülteleri içerisinde en başarısız öğrencilerin GATA'ya girdiğini gördüklerini kaydetti.

Erdoğan, "Mesele sağlık hizmetinin verilmesi değil mi? Verilmesi, tamam bitti. Ben, sağlık hizmetini nereden alıyorsam aynı şekilde şimdi de GATA'da sağlık hizmetini, Sağlık Bakanlığımıza bağlı doktorlarımız verecek. Yani şu anda bizim bu tür doktorlarımız, kalkıp da askerimiz, polisimiz yaralanıp oraya geldiği zaman buna hizmet vermez mi? Böyle bir şey düşünülebilir mi? At binenin, kılıç kuşananındır. Artık biz bu adımları atmaya mecburuz. Pensilvanya'daki örgüt liderinin talimatları doğrultusunda ülke yönetilemez, buna müsaade edemeyiz."

(Sürecek)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :