Cumhurbaşkanı Erdoğan Balıkesir'de

Cumhurbaşkanı Erdoğan Balıkesir'de

Erdoğan: (1)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Diyarbakır'da yaşanan bir çatışmada Diyarbakır Baro Başkanı Sayın Tahir Elçi'nin öldüğünü, bir polisimizin de şehit olduğun öğrendim. Ayrıca polislerden ve gazetecilerden yaralananlar var. Sayın Elçi'ye ve şehit polisimize Allah'tan rahmet yaralılara şifalar diliyorum. Bu olay Türkiye'nin terörle mücadeledeki kararlılığının ne kadar doğru olduğunu göstermiştir. Bu mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz. Buradan durmak yok, yılmak yok. Aynı kararlılıkla buna devam edeceğiz" dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Burhaniye Pelitköy Ticaret Odası Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve Özel Eğitim İş Okulu ile yapımı tamamlanan tesislerin hizmete alım törenine katıldı.

Törendeki konuşmasına Diyarbakır'da yaşanan çatışmaya değinerek başlayan Erdoğan, "Sözlerimin hemen başında bir üzüntümü ifade etmek istiyorum. Az önce Diyarbakır'da yaşanan bir çatışmada Diyarbakır Baro Başkanı Sayın Tahir Elçi'nin öldüğünü, bir polisimizin de şehit olduğunu öğrendim. Ayrıca polislerden ve gazetecilerden yaralananlar var. Sayın Elçi'ye ve şehit polisimize Allah'tan rahmet yaralılara şifalar diliyorum. Bu olay, Türkiye'nin terörle mücadeledeki kararlılığının ne kadar doğru olduğunu göstermiştir. Bu mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz. Buradan durmak yok, yılmak yok. Aynı kararlılıkla buna devam edeceğiz" diye konuştu.

- "50 trilyon yatırım bedelli açılış"

Balıkesir'de yaklaşık 50 trilyon yatırım bedeli olan birçok eserin açılışını yaptıklarını belirten Erdoğan, özellikle Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Burhaniye Ticaret Odası Özel Eğitim Uygulama Merkezi'nin, Pelitköyü'ne ve engelli çocuklara hayırlı olması temennisinde bulundu.

Bu okulun Burhaniye'ye kazandırılmasında öncülük eden Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit'e de teşekkür eden Erdoğan, "Okulun inşasında ve faaliyete geçmesinde desteklerini esirgemeyen Burhaniye Ticaret Odasına, Milli Eğitim Bakanlığımıza ve bütün hayırseverlerimize de şükranlarımızı ifade ediyorum" dedi.

Geçen mart ayında da Balıkesir'e geldiğini, kamu ve özel sektör yatırımlarının açılışını yaptığını aktaran Erdoğan, 13 yıldır her alanda Türkiye'yi rekorlarla, hizmetlerle buluşturduklarını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Balıkesir'e yapılan yatırımlara da değinerek, bu kentte 13 yılda 467 kilometre bölünmüş yol ilave ettiklerini söyledi. 

İstanbul-İzmir Otoyolu'nun da inşa edildiğini belirten Erdoğan, "Bu proje aslında Balıkesir'in projesi. Marmara Bölgesi ile Ege Bölgesi arasındaki ulaşımın süresini kısaltacak. Kalitesini ve güvenliğini artıracak bu otoyolun inşası hızla sürüyor. İzmir-Turgutlu yolu, Kemalpaşa arasındaki bağlantı yolu tamamlandı ve trafiğe açıldı. İzmir Körfez Geçişi Köprüsü'nün yapımı önümüzdeki yıl mart ayında bitecek. Bu yıl sonuna kadar Altınova Gemlik kesimi de inşallah bitiyor. Böylece otoyolun TEM Altınova kesimi trafiğe açılmış olacak. Projenin tamamı 2018 yılı sonuna kadar tamamlanacak. Balıkesir'in hem İzmir hem de İstanbul yoluna ulaşımına çok büyük kolaylık sağlayacak" bilgisini paylaştı.

- "Hiçbir fedakarlıktan kaçınmamışlardır"

Balıkesir için bir başka önemli ulaşım projesinin de Gelibolu-Lapseki arasında yapılacak Çanakkale Boğaz Köprüsü olduğunu dile getiren Erdoğan, bu köprüye bağlı otoyol ve demiryolunun da Balıkesir üzerinden geçeceğini söyledi.

Eğitimden, sağlığa ve ulaşıma kadar Balıkesir'in 13 yılda büyük hizmetlerle buluştuğunu aktaran Erdoğan, şunları kaydetti:

 "Bu dönemde, 13 yılda Balıkesir'e yapılan kamu yatırımlarının tutarı, eski rakamla 16 katrilyon Türk Lirası'dır. Bunlar bu süre içerisinde Balıkesir'e yapıldı. İnşallah önümüzdeki dönemde bu hizmetler katlanarak devam edecek. Balıkesir, Kurtuluş Savaşımızda düşmana karşı ilk mücadeleyi başlatan illerimizden birisidir. Pelitköyü bunun şahitlerindendir. Çanakkale Savaşı'nda en çok şehidi veren ilimiz de yine Balıkesir'dir. Bu bakımdan Balıkesir, bedelini kanıyla, canıyla ödediği bağımsızlığın kıymetini çok iyi bilir. Hani o güzel Balıkesir türküsü var, 'İki keklik bir kayada ötüyor. Ötme de keklik derdim bana yetiyor. Annesine kara da haber gidiyor. İki keklik bir kayada yaslanır. Teke de bıçak gümüş kında paslanır. Bir gün olur deli de gönül uslanır.' Balıkesirliler annelere giden kara haberler pahasına, ülkesinin ve milletinin istiklali için hiçbir fedakarlıktan kaçınmamışlardır."

(Sürecek)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı