Çulhaoğlu'nun "Cumhurbaşkanına hakaret" davası

Çulhaoğlu'nun "Cumhurbaşkanına hakaret" davası

Kitabındaki ifadelerle Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hareket ettiği gerekçesiyle hakkında dava açılan Gökçe Fırat Çulhaoğlu'nun yargılanmasına devam edildi

İSTANBUL (AA) - Yazar Gökçe Fırat Çulhaoğlu'nun, kitabındaki ifadelerle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hareket ettiği gerekçesiyle yargılanmasına devam edildi.

Bakırköy 2. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, başka suçtan tutuklu sanık Gökçe Fırat Çulhaoğlu, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracığıyla katıldı. Duruşmada, tarafların avukatları da hazır bulundu.

Sanık Çulhaoğlu savunmasında, başka mahkemelerde ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılandığını anlatarak, "Davaya konu kitapta yazılar daha önce gazetede günlük olarak yayınlanmıştır. Bu haliyle eylemin zaman aşımında olduğu aşikardır. Gelecek celse ek savunmada bulunacağım. Bir sonraki celseye SEGBİS ile katılmak istiyorum." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Abdülsamet Aydın da sanığın davaya konu ''Kanlı Başkanlık Yolu'' isimli kitabın birçok yerinde müvekkiline hakaretlerde bulunduğunu belirterek, sanığın hakaret eylemini gizlemek amacıyla dava konusu kitapla ilgili olmayan soruşturma dosyalarından bahsettiğini aktardı.

Aydın, sanık hakkındaki şikayetlerinin devam ettiğini söyledi.

Hakim Aşkın Kocamanoğlu, sanığa savunmasını yapmak için süre vererek, duruşmayı erteledi.

- İddianameden

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanık Gökçe Fırat Çulhaoğlu'nun ''Kanlı Başkanlık Yolu'' isimli kitabında Cumhurbaşkanını halkın nezdinde küçük düşürücü, onur ve saygınlığını zedeleyecek ifadeler bulunduğu belirterek, sanığın müsnet suçu işlediğinin anlaşıldığı ifade ediliyor.

İddianamede, sanık Çulhaoğlu'nun "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan 1 yıldan 4 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :