Cinsel istismar sanığına 84 yıl hapis cezası

Cinsel istismar sanığına 84 yıl hapis cezası

İzmir'de, 4 kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle yargılanan tutuklu sanık, "cinsel istismar" suçundan 60 yıl, "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan ise 24 yıl hapis cezasına çarptırıldı

İZMİR (AA) - İzmir'de, 4 kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle yargılanan tutuklu sanığa 84 yıl hapis cezası verildi.

İzmir 11. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Orhan Turan, müştekiler ve taraf avukatları ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı Emine Şentüfekçi Tezcan katıldı.

Duruşma savcısı, "cinsel istismar ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından her bir mağdur için ayrı ayrı cezalandırılmasını istediği sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilmesi yönünde esasa ilişkin mütalaa sundu.

Suçsuz olduğunu iddia eden sanık Turan, mahkemeden beraatini istedi.

Mahkeme heyeti, sanık Turan'ı, 4 mağdur için "cinsel istismar" suçundan 60 yıl, "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan ise 24 yıl olmak üzere 84 yıl hapis cezasına mahkum etti.

Turan'ın tutukluluk halinin devamına karar verildi.

- Olay

İzmir'de, 4 kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle 2018'de gözaltına alınan Orhan Turan tutuklanmıştı.

Cumhuriyet savcısı hazırladığı iddianamede, Turan hakkında "cinsel istismar ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlamalarıyla ayrı ayrı cezalandırılması için dava açmıştı.


Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :