Çin'in doğusunda, sivil uçuşlara askeri tatbikat kısıtlaması

Çin'in doğusunda, sivil uçuşlara askeri tatbikat kısıtlaması

ŞANGHAY (AA) - Çin'in doğusundaki Şanghay, Hangcou ve Nancing gibi kentlerin de aralarında bulunduğu bölgedeki 12 havalimanında uçuşların, askeri tatbikatlar nedeniyle 25 günlük süre için gecikebileceği...

ŞANGHAY (AA) - Çin'in doğusundaki Şanghay, Hangcou ve Nancing gibi kentlerin de aralarında bulunduğu bölgedeki 12 havalimanında uçuşların, askeri tatbikatlar nedeniyle 25 günlük süre için gecikebileceği ya da iptal edilebileceği bildirildi.

Yeni Pekin gazetesinin Çin Sivil Havacılık İdaresi'nden yetkililere dayandırarak verdiği haberde, uygulamanın,  "hava trafiği kontrolü" çerçevesinde yapıldığı aktarıldı.

Sivil Havacılık İdaresi, söz konusu durum sebebiyle mağdur olan yolculara para iadesi gibi kolaylıklar sağlanacağını duyururken, Şanghay başta olmak üzere onlarca uçuşun ertelendiği belirtiliyor. 

Çin'in doğusunu kapsayan bölgede geniş ölçekli askeri tatbikatlar sebebiyle 20 Temmuz ile 15 Ağustos arasında sivil uçuşlara kısıtlama getirilmesi nedeniyle birçok yolcunun, son anda yapılan iptal ya da ertelemeler nedeniyle mağdur olduğu ifade ediliyor.

Söz konusu kısıtlama, Şanghay Pudong, Şanghay Hongqiao, Hangcou, Nancing, Hıfey, Cinan, Vuşi, Ningbo, Çingdao, Lienyüngang, Cıngcou ve Vuhan havalimanlarını kapsıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı