Çin'de yolsuzlukla mücadele

Çin'de yolsuzlukla mücadele

Çin'in yolsuzlukla mücadele biriminin eski yöneticisi, rüşvet almaktan ömür boyu hapse çarptırıldı

PEKİN (AA) - Çin'in yolsuzlukla mücadele biriminin eski yetkilisi, milyonlarca dolar rüşvet almaktan ömür boyu hapis cezası aldı.

Çin'in doğusundaki Ciangsu eyaletindeki Cınciang Orta Halk Mahkemesi, soruşturma altındaki Şanşi Halk Meclisi Daimi Komitesinin eski Başkan Yardımcısı Cin Daoming'i 124 milyon yüen (18,4 milyon dolar) rüşvet aldığını kabul etmesi üzerine müebbet hapse mahkum etti.

Mahkeme, bir dönem ülkenin en üst düzey yolsuzlukla mücadele biriminde de görev alan 63 yaşındaki Cin'i, ömür boyu siyasi haklarından mahrum ederek tüm mal varlığına el konulmasını kararlaştırdı.

Yapılan soruşturmalarda, Cin'in, 2007-2014 arasında yolsuzlukla mücadele biriminde çalışırken de konumunu kötüye kullanarak haksız menfaat sağladığı belirtildi.

Cin, Şubat 2014'te soruşturma altına alınmış ve akabinde yargılanmaya başlanmıştı.

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, 2012'de ÇKP liderliğini devralmasından sonra yolsuzlukla mücadele başlatarak tüm partinin tetikte olmasını istemiş ve yolsuzluğu, partinin hayatta kalmasına karşı bir tehdit olarak gördüğünü belirtmişti. Çin Kominist Partisi Merkezi Disiplin ve Denetleme Komisyonu ve bölgesel birimleri 2012'den bu yana ülke genelinde 75 milyondan fazla parti üyesini soruşturdu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :