CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğdu:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğdu:

"(Şubat ayı enflasyon rakamları) Bu rakamları göz önüne aldığımızda en geç iki ay içinde asgari ücret ve bu ücretin baz alındığı tüm ücretlere yapılan zamlar sıfırlanmış olacak"

ANKARA (AA)- CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu enflasyondaki artış eğilimi dikkate alındığında en geç iki ay sonra asgari ücrete yapılan zammın sıfırlanacağı değerlendirmesinde bulundu.

CHP'nin Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erdoğdu yaptığı yazılı açıklamada Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından aylık yüzde 0,73, yıllık yüzde 10,26 olarak açıklanan enflasyon rakamlarını değerlendirdi.

Erdoğdu, çekirdek enflasyonda küçük bir düşmeyi işaret eden rakamların mevsimsel olduğunu belirterek vatandaşın pazarda yaşadığı enflasyonun açıklanan rakamların çok üzerinde olduğunu öne sürdü. Son iki yıllık enflasyon ile asgari ücrete yapılan zamma bakıldığında ücretlerdeki erimenin daha net görüldüğünü ifade eden Erdoğdu şunları kaydetti:

"Asgari ücret temel bir ücret olmasından dolayı emekliler dahil maaşla geçinen milyonlarca ücretliyi ilgilendiriyor. 2016’da CHP’nin bastırmasıyla asgari ücret 974 TL’den bin 375 TL’ye çıkmıştı. 2017’de bu ücreti bin 405 TL’ye çıkaran hükümet, yaklaşan seçimler nedeniyle ve yine CHP’nin etkisiyle bu ücreti bin 603 TL’ye çıkardı. Yani son iki yılda CHP’nin zorlamasıyla bu ücrete yüzde 23 oranında zam yapıldı. Son iki yıllık enflasyon ise yüzde 21,5 olarak gerçekleşti. Bu rakamları göz önüne aldığımızda en geç iki ay içinde asgari ücret ve bu ücretin baz alındığı tüm ücretlere yapılan zamlar sıfırlanmış olacak.”

Merkez Bankasının enflasyonda yüzde 7,9 olan yıl sonu beklentisinin gerçekleşmesinin mümkün olmadığını kaydeden Erdoğdu, kurdaki artışın önümüzdeki aylarda enflasyonu yukarı doğru tetikleyeceğini, firmaların üretim maliyetlerindeki artışın fiyatlara yansıyacağını öne sürdü.

Erdoğdu, "Hükümet fiyatlar düşsün diye kırmızı etten nohuta, canlı hayvana kadar ithalatın önünü açıyor ama ithalat fiyatları düşürmediği gibi üreticiyi perişan ediyor. Hükümetin enflasyonla baş edemediği ortada. Hükümet 1-2 ay sonra hızla azalan ücretlere, enflasyonla meydana gelen kayıpları telafi etmek için zam yapmak durumunda kalacak" ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :