CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba:

"CHP, emek düşmanı politikaların, emekçilerin kazanılmış haklarının gasp edilmesinin, hak mücadelesinin yasaklanmasının ve sömürünün dün olduğu gibi bugün de karşısındadır"

ANKARA (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Kristal-İş Sendikasının bazı iş yerlerinde aldığı grev kararının ertelenmesini eleştirerek, "CHP, emek düşmanı politikaların, emekçilerin kazanılmış haklarının gasp edilmesinin, hak mücadelesinin yasaklanmasının ve sömürünün, dün olduğu gibi bugün de karşısındadır." ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, Bakanlar Kurulunca Kristal-İş Sendikasının bazı iş yerlerinde aldığı grev kararının ertelenmesini yazılı bir açıklamayla değerlendirdi.

Ağbaba, "AKP Parti devleti, emek düşmanlığına hız kesmeden devam ediyor. İktidara geldikleri günden bu yana emekçilerin haklarını gasp etmek için türlü girişimlerde bulunan AKP, kazanılmış hakları yok edilen işçilerin, seslerini duyurmasına da müsaade etmiyor." görüşünü savundu.

Kristal-İş Sendikasının Şişecam’a bağlı 9 fabrikada yapacağı grevin milli güvenlikle alakası olmadığını belirten Ağbaba, AK Parti'nin 15 yıllık iktidar döneminde dördüncü kez Kristal-İş grevinin yasaklandığına dikkati çekti.

Ağbaba, 2012'de çıkarılan kanunla, grev erteleme kavramının fiilen yasaklamaya dönüştüğünü öne sürerek, "60 günlük erteleme kararına Danıştay yürütmeyi durdurma kararı vermez ise grev başlatılamamakta, doğrudan uzlaşma safhasına zorunlu geçiş sağlanmaktadır. Böylece adı 'erteleme' olsa da grevler yasaklanmaktadır. Emekçilerin anayasal olarak güvence altına alınmış grev hakkı, kanun ile işlevsiz hale getirilmiştir." değerlendirmesinde bulundu.

Ağbaba, "emek düşmanlarının yasaklarına karşı 'Emek en yüce değerdir' ilkesini benimsemiş bir parti olarak, işçilerin yanında olduklarını" belirterek "CHP, emek düşmanı politikaların, emekçilerin kazanılmış haklarının gasp edilmesinin, hak mücadelesinin yasaklanmasının ve sömürünün, dün olduğu gibi bugün de karşısındadır" ifadesini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler