Cezayir'de genel seçimler

Cezayir'de genel seçimler

Resmi olmayan ilk sonuçlara göre, Cumhurbaşkanı Buteflika yanlısı partiler FLN ve RDN seçimi önde götürüyor

CEZAYİR (AA) - Cezayir'de dün gerçekleşen genel seçimlerin resmi olmayan sonuçlarına göre, Cumhurbaşkanı Abdulaziz Buteflika yanlısı Ulusal Kurtuluş Cephesi (FLN) ve Ulusal Demokratik Birliğin (RDN) önde olduğu bildirildi.

İçişleri Bakanı Nureddin Bedevi'nin kesin olmayan resmi sonuçları gün içinde açıklaması beklenirken, seçimi önde götüren partilerin Cumhurbaşkanı Buteflika yanlısı FLN ve RDN olduğu belirtildi.

Söz konusu partileri, muhalif kanattan İslami eğilimli Barış Toplumu Hareketi ve Değişim Cephesi koalisyonunun takip ettiği kaydedildi.

Nihai sonuçların ise yapılacak itirazların ardından, Anayasa Konseyi tarafından bir hafta içinde açıklanacağı ifade edildi.

İçişleri Bakanlığı seçime katılım ve oy oranlarıyla ilgili herhangi bir açıklama yapmazken, bazı kaynaklar ise katılım oranının yüzde 41 düzeyinde olduğunu ve 2012 seçimlerine göre yüzde 2 oranında düşüş yaşandığını kaydetti.

Cezayir Yüksek seçim Kurulu, oy verme işlemleri sırasında çoğu yerel düzeyde olan 400 şikayet aldıklarını ve bunların 34'ünü savcılığa yönlendirdiklerini duyurmuştu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :