Cezayir yönetimine "Esed'e baskı yapın" çağrısı

Cezayir yönetimine "Esed'e baskı yapın" çağrısı

Toplumsal Barış Hareketi, ülke yönetimini, Halep kentindeki "katliamların" durdurulması için Beşşar Esed rejimine baskı yapmaya çağırdı

CEZAYİR (AA) - Cezayir'deki en büyük İslami eğilimli parti Toplumsal Barış Hareketi, ülke yönetimini, Suriye'nin Halep kentindeki "katliamların" durdurulması için Beşşar Esed rejimine baskı yapmaya çağırdı.

Partinin başkent Cezayir'deki merkezi önünde düzenlenen Halep'le dayanışma gösterisinde konuşan Parti Yürütme Bürosu yetkililerinden Ahmed Berahimi, "Mazlumları koruma ilkesi üzerine kurulu Cezayir devletinden, Halep'te akan kanın durması için diplomatik yollarla Esed rejimine baskı yapmasını istiyoruz. Çünkü ciddi bir katliam yaşanıyor. Halep'te olanları şiddetle kınıyoruz. Rusya'nın müdahalesini de." dedi.

Gösteride ayrıca "Halep, insanlığa bir suçtur", "Beşşar Halep'i yıkıyor", "Halep'in suçu ne?" yazılı dövizler taşındı.

Parti Başkanı Abdurrezzak Mukri de başkentin batısındaki Vehran kentinde yaptığı konuşmada, "Halep haykırıyor ama kimse cevap vermiyor. Herkes ondan vazgeçti." ifadelerini kullandı.

Esed rejimi ile ilişkilerini koruyan Arap ülkelerinden Cezayir, Suriye ile son aylarda karşılıklı ziyaretler gerçekleştirmişti. Cezayirli yetkililer, dış müdahaleye karşı olduklarını, siyasi çözümü desteklediklerini belirtiyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler