"Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" programı

"Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" programı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Erdem:- "Her bir puan kayıt dışılık istihdam ekonomi için 1,9 milyara tekabül ediyor. Onun için bizim kayıt dışıyla mücadelemiz esas, ona öncelik tanıyoruz. Bu hep beraber, sadece hükümet ve devlet olarak değ

ÇORUM (AA) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Erdem, kayıt dışı istihdamın ekonomiye verdiği zararlar hakkında, "Her bir puan kayıt dışılık istihdam ekonomi için 1,9 milyara tekabül ediyor. Onun için bizim kayıt dışıyla mücadelemiz esas, ona öncelik tanıyoruz. Bu hep beraber, sadece hükümet ve devlet olarak değil, hem işçilerimizin hem de işverenlerimizin ortak akılla yürütülebilecek bir konu bu." dedi.

Erdem, "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" programı kapsamında geldiği Çorum'da, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğünde basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın milli seferberlik çağrısı doğrultusunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun 7 Ocak'ta Konya'da çalışma hayatında milli seferberlik ilan ettiğini anımsatan Erdem, bakanlık olarak amaçlarının, hizmeti vatandaşın ayağına götürmek olduğunu, bu kapsamda da çalışma hayatında, sosyal güvenlikte ve bakanlığı ilgilendiren konularda hizmet kalitesini artırmayı hedeflediklerini söyledi.

Çorum'daki toplantı ve ziyaretlerde çalışma hayatının paydaşlarıyla beraber olacaklarını ve 2023 hedefleri doğrultusunda yapılacakları ve teşvikleri anlatacaklarını dile getiren Erdem, "Bu seferberlik kapsamında bakanlığımızın üst yönetimi olarak illerimizi ziyarete devam edeceğiz. Bugün ve yarın 12 ilimizi ziyaret etmiş olacağız. Bugüne kadar bununla beraber toplam 60 il ziyareti tamamlanmış olacak." dedi.

2023 vizyonu doğrultusunda insan onuruna yakışır bir çalışma hayatı oluşturmak için gerekli yasal ve yapısal reformları büyük ölçüde gerçekleştirdiklerini aktaran Erdem, şunları kaydetti:

"Geride baktığımız 15 yılda 12 milyon olan sigortalı sayımız 20 milyon 500 bini buldu. 5 milyon 887 olan emekli sayımız 11 milyon 675 bini buldu. Bunlarla beraber 2002 yılında yüzde 52 olan kayıt dışı istihdam bugün yüzde 33'ler seviyesine getirildi. Bakanlığımız koordinasyonunda oluşturulan ve yürürlüğe konulan ulusal istihdam stratejisiyle 2023 yılına kadar istihdamın yüzde 55’e yükseltilmesi, kadının iş gücüne katılımının ise yüzde 41'e yükseltilmesi aynı zamanda işsizliğin de yüzde 5’e düşürülmesini hedeflemekteyiz."

Önceki yıllarda reformlarla beraber teşviklere çok büyük bir önem verdiklerini aktaran Erdem, "Bakanlığımızla ve bağlı kuruluşlarıyla bugüne kadar 10 adet teşvik uygulanmakta ancak bunlara bir yenisini 'ilave istihdamı teşvik'i de yürürlüğe konuldu. Bu Salı günü Cumhurbaşkanı'mız tarafından TOBB Türkiye Ekonomi Şurası'nda özel işverenlerin istihdam edecekleri ilave teşvike yardımda bulunulacağı ve destek verileceği belirtildi. Buna göre 1 Şubat tarihinden itibaren özel işverenlerimizin işe aldığı her bir sigortalı için Maliye Bakanlığına ve SGK'ya ödenecek vergiler ve sigorta primlerine o oran kadar işverenlerimize her bir sigortalı için destek verilecek." ifadelerini kullandı.

Erdem ve bakanlık bürokratları, program çerçevesinde kentteki ticaret, sanayi, esnaf ve sanatkarlar odalarının temsilcileri, işçiler, engelli ve kadın çalışanlar, işsizler ve emeklilerle bir araya gelecek.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler