Cadde Ortasında Kitap Okudular

Cadde Ortasında Kitap Okudular

Iğdır'da lise öğrencileri, "Güneşi Tutuşturmak İçin Kandilleri Yakalım Projesi" kapsamında, bir bölümünü trafiğe kapattıkları bulvar üzerinde kitap okudu

Iğdır Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, bir bölümünü trafiğe kapattıkları bulvar üzerinde kitap okudu.

"Güneşi Tutuşturmak İçin Kandilleri Yakalım Projesi" kapsamında, öğretmenler, lise öğrencileri ve bazı veliler, Zübeyde Hanım Bulvarı'nın bir bölümünü trafiğe kapatarak, program düzenledi.

Bulvarın çıkışına, "Yaradan Rabbinin Adıyla Oku" yazılı pankartlar asıldı. "Oku" kelimesini oluşturacak şekilde dizilen sandalyelere oturan öğrenci, öğretmen ve veliler, farkındalık oluşturmak amacıyla kitap okudu.  

Öğrenciler ayrıca, yoldan geçen vatandaşlara okumanın önemini de anlatarak, kitap okumaya davet etti.

Programda öğrencilerle birlikte kitap okuyan İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cirit, yaptığı konuşmada, projenin, öğrencilerin yanı sıra halktan da büyük ilgi gördüğünü söyledi.

Amaçlarının uygulamayı Türkiye geneline yaymak olduğunu belirten Cirit, şunları kaydetti:

"Burada bir kitap okuma kampanyası başlattık. Kampanyayla birlikte her yaştan, her kesimden kişilerin gelip, kitap okumalarını istiyoruz. Kitap okumayı geliştirmemiz gerekiyor. Sanal bir aleme kaymaya başladık. Çocuklarımızın bilgisayarların zararlarını görmesi ve ondan uzaklaşmaları açısından, kitabın kokusunu duymalarını ve kitaba dokunmalarını istiyoruz. Okuma alışkanlığının artırılması için, yaradanımızın ilk emri olan 'Oku' emrinin yerine getirilmesiyle beraber, bizde böyle bir eylem gerçekleştiriyoruz."

Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Ali Bekehan da etkinliği, proje ekibinin katkılarıyla organize ettiklerini belirterek, öncelikle kendi okullarından başlamak üzere tüm Iğdır halkını ve tüm Türkiye'yi kitap okumaya davet ettiklerini dile getirdi.

Kitap okuma konusunda bilinç oluşturmaya çalıştıklarını da anlatan Bekehan, "Yüce Allah'ın biz insanlara ilk emri olan, 'Yaradan Allah'ın adıyla oku'yu kendimize hedef edinerek projeye başladık. Şu anki oturma düzenimiz de 'oku' kelimesi şeklindedir. Daha önce kitaplar, kapalı kapılar ardındaki kütüphanelerde duruyordu. Biz bu proje ile kitaplarımızı açık yerlere yerleştirdik, öğrencilerimiz istediği zaman kitapları okuyor" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı