Bursa'daki gayrimenkul ve inşaat fuarları

Bursa'daki gayrimenkul ve inşaat fuarları

IRES Bursa Gayrimenkul ve Bursa İnşaat Fuarı'nı 23 ülkeden 60 bin kişi ziyaret etti- BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay: - "Fuarlarımız sektörlere öncülük etmeye devam ediyor"

BURSA (AA) - Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ve TÜYAP Bursa Fuarcılık AŞ işbirliğiyle düzenlenen "Bursa İnşaat 2016" ve "IRES Bursa Gayrimenkul" fuarlarını 5 günde 23 ülkeden yaklaşık 60 bin kişinin ziyaret ettiği bildirildi.

BTSO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş Adamları Derneği (İMSİAD) ile Bursa Emlak Müşavirleri Odasının (BEMO) desteğiyle gerçekleştirilen fuarlar, başta Körfez ülkelerinden gelen heyetler olmak üzere yurt içi ve yurt dışından birçok sektör profesyonelini aynı çatı altında buluşturdu.

Fuarlarda, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt, Suudi Arabistan, Almanya, Bahreyn, Bulgaristan, Cezayir, Fas, Filistin, Fransa, Irak, İran, İsrail, Katar, KKTC, Libya, Lübnan, Suriye gibi 22 ülkeden gelen iş adamları, katılımcı firmalar ile iş bağlantıları kurdu. Fuarları 5 günde 23 ülkeden yaklaşık 60 bin kişi ziyaret etti.

Polonya ve Brezilya başkonsolosluklarının da stant açarak katılım sağladığı fuara ayrıca Kerkük Ticaret ve Sanayi Odasından bir heyet ile Cezayir OASIS Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Behmene Brahim de ziyaretlerde bulundu.

- "Fuarlar, kentin turizmine ve ticaretine destek oldu"

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Körfez ülkelerinden gelen yatırımcıların bu sene farklı bir konseptle kapılarını açan IRES Gayrimenkul Fuarı ve Bursa İnşaat 2016 Fuarı'na yoğun ilgi gösterdiğini belirtti.

Burkay, fuarların sektörlere öncülük etmeye devam ettiğini vurgulayarak, "Fuarlar gayrimenkul ve inşaat sektörüne yön verirken, iş hacmine büyük katkı sağladı. Bursa'nın tanıtımına öncülük eden fuarlar, aynı zamanda kentin turizmine ve ticaretine de destek oldu." değerlendirmesinde bulundu.

IRES Bursa Gayrimenkul ve Bursa İnşaat 2016 fuarlarında firmaların önemli satışlar gerçekleştirdiğine dikkati çeken Burkay, şunları kaydetti:

"Bursa'yı Türkiye'nin en önemli fuarcılık merkezlerinden birisi olmasını hedefliyoruz. Her alanda olduğu gibi Bursa fuarcılıkta farkını ortaya koyuyor. Alanında Türkiye'nin en büyüğü olan IRES Bursa Gayrimenkul ve İnşaat 2016 fuarımız bizim için büyük önem taşıyor. Sektör temsilcilerimizden gelen talepler doğrultusunda bu yıl ayrı bir fuar olarak düzenlediğimiz IRES Bursa Gayrimenkul Fuarı, firmalarımız tarafından oldukça beğenildi. İlk yılında alanında en büyük gayrimenkul fuarını Bursa’ya kazandırmanın gururunu yaşıyoruz. Bu kapsamda fuarlarımıza katılım sağlayan tüm firmalarımıza şükranlarımı sunuyorum."

- "Firmalar şimdiden önümüzdeki yıl için yerlerini ayırttı"

TÜYAP Bursa Fuarcılık AŞ Genel Müdürü İlhan Ersözlü de 6 ayrı salon ile fuaye alanından oluşan 35 bin metrekarelik alanda eş zamanlı olarak hazırlanan fuarların sektöre büyük moral verdiğini belirtti.

Fuarlarda geçen yıla göre katılımcı sayısında yüzde 22, metrekare bazında ise yüzde 42 artış sağladığını anlatan Ersözlü, "Fuar sektörden ve ziyaretçilerinden tam not aldı. Müteahhitlik firmaları ve gayrimenkul danışmanlık şirketlerinin fuara özel olarak hazırladıkları lansmanlar ve cazip fiyatlı yatırım fırsatları, bankaların özel uyguladıkları finansman imkanları da organizasyona ilgiyi artırdı. Katılımcı firmalar şimdiden önümüzdeki yıl için daha büyük alanda yerlerini ayırttılar." görüşüne yer verdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler