"Bursa'da Zaman" fotoğraf yarışması

"Bursa'da Zaman" fotoğraf yarışması

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve BUFSAD işbirliği ile gerçekleştirilen ve Türkiye genelinden 724 fotoğrafın katıldığı yarışmasının "Bahar" kategorisinde dereceye girenlere ödülleri verildi

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Fotoğraf Sanatı Derneğince (BUFSAD) gerçekleştirilen "Bursa'da Zaman" fotoğraf yarışmasının "Bahar" kategorisinde dereceye giren eserlerin sahipleri, ödüllerine kavuştu.

Bursa Kent Müzesi'ndeki törende özel eserlerden oluşan sergi halkın gösterimine sunuldu.

Türkiye genelinden toplam 724 fotoğrafın katıldığı sergi ve yarışmada, jürinin değerlendirmesine göre, Tayfun Karahasan "Toplumsal Duyarlılık Anıtı" adlı fotoğrafıyla birinci, Arif Miletli "Işık" adlı fotoğrafıyla ikinci, Aytül Akbaş da "İlkbahar" adlı fotoğrafıyla üçüncü olarak büyük ödüllerin sahibi oldu. 

Karahasan, Miletli ve Akbaş’a plaketlerini, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Abdülkadir Karlık takdim etti. Jürinin değerlendirmeleri sonucunda 29 fotoğrafın da sergilemeye hak kazandığı yarışmada, Ayşe Elif Kılıçaslan, Emine Beyhan Ünal ve İsa Cıda'nın fotoğrafları da mansiyon ödüllerinin sahibi oldu.

Karlık, fotoğraf sanatçılarını tebrik ederek, "Bursa'da Zaman fotoğraf yarışmasını, Bursa'nın, tarihi doğal ve kültürel değerlerini, şehir-insan-mekan ve doğa ilişkisini fotoğraf sanatıyla belgelemek üzere başlattık. Yarışmamız, Bursa'da kış, bahar, yaz ve güz olmak üzere 4 kategoriden oluşuyor. Kış kategorisinin ödül töreni ve sergisini daha önce gerçekleştirdik. Bugün de bahar kategorisi ödüllerini vermenin heyecanını yaşıyoruz" diye konuştu.

Karlık, yarışmaya Bursa, Ankara, Aydın, Balıkesir, Denizli, Eskişehir, İstanbul, Kayseri, Konya, Kocaeli, Manisa, Sakarya ve Tekirdağ’dan gönderilen 'Bahar ve Bursa' konulu 724 fotoğrafın seçici kurul tarafından zorlu bir elemeden geçirildiğini kaydetti.

BUFSAD Başkanı İlhan Özer de Bursa'da fotoğraf sanatının daha geniş kitlelere ulaşması ve fotoğrafın sevdirilmesi adına yarışmanın çok önemli olduğunu vurguladı. 

Yarışmada birinci olan fotoğrafın sahibi Karahasan, fotoğrafla, uzun süredir hobi olarak ilgilendiğini ve eşi Sena Karahasan’ın desteği ve teşvikiyle yarışmaya katıldığını anlattı. 

Öte yandan, "Bursa'da Zaman" fotoğraf yarışmasının "Yaz" kategorisi başvurularının 4 Eylül'e kadar süreceği bildirildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı