Bursa 2. Blok Mermer Fuarı

Bursa 2. Blok Mermer Fuarı

Fuarı, 4 günde 41 ülkeden 20 bin iş profesyoneli ziyaret etti- BTSO Başkanı Burkay:- "Hedefimiz, ülkemizin büyümesine liderlik eden firmalarımızın rekabetçi ve ihracatçı kimliğine güç katmasını sürdürmektir"

BURSA (AA) - Bursa'da 2-5 Kasım'da düzenlenen 2. Blok Mermer Fuarı'nı 41 ülkeden 20 bin iş profesyonelinin ziyaret ettiği bildirildi.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, yazılı açıklamasında, Türkiye'nin sahip olduğu sanayi altyapısı ve katma değerli üretiminin fuarcılık faaliyetleri sayesinde güç kazandığını belirtti.

BTSO olarak, TÜYAP Bursa Fuarcılık işbirliğiyle, kent ekonomisine değer katan çok sayıda fuar kazandırdıklarını vurgulayan Burkay, bu yıl 2'ncisi düzenlenen Bursa Blok Mermer Fuarı'nda yüzde 41'lik rekor bir büyüme gerçekleştiğini aktardı. 4 gün boyunca sektörün kalbinin Bursa'da attığını ifade eden Burkay, fuar boyunca sergilenen blok mermerlerin tamamının satıldığını kaydetti.

Burkay, sektörün talepleri doğrultusunda hayata geçirilen mermer fuarının, ülke ihracatına da büyük değer kattığını ifade ederek, şöyle devam etti:

"Ticari Safari Projesi kapsamında Türk firmalarıyla yabancı alım heyetleri arasında yapılan işbirlikleri, ülkemizin ve sektörümüzün büyümesine fırsat oluşturdu. Blok mermer fuarının 3'ncüsünü gelecek sene 1-4 Kasım'da gerçekleştireceğiz. Hedefimiz, ülkemizin büyümesine liderlik eden firmalarımızın rekabetçi ve ihracatçı kimliğine güç katmasını sürdürmektir. Fuarın düzenlenmesinde emeği geçenlere ve katılımcı firmalarımıza teşekkür ediyorum."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler