Burdur'daki FETÖ/PDY mütevelli heyeti çatı davası

Burdur'daki FETÖ/PDY mütevelli heyeti çatı davası

FETÖ/PDY'nin Burdur'daki "mütevelli heyeti çatı yapılanması"na yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 18 sanığın yargılanmasına devam edildi

BURDUR (AA) - Burdur'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) "mütevelli heyeti çatı yapılanması"na yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 16'sı tutuklu 18 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Burdur Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın duruşmasında, tutuklu 16 sanık ile bir tutuksuz sanık, sanık yakınları ve avukatları hazır bulundu. Tutuksuz yargılanan diğer sanık ise mazeret bildirerek katılmadı.

Duruşmada, tüm sanık ve avukatlarının savunmaları dinlendi.

İddia makamı da sanıkların dosyalarındaki eksikliklerin giderilmesini, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamını talep etti.

Mahkeme heyeti, savunmasında etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak için itirafçı olan bir sanık ile diğer tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına, tutuksuz sanık Ali K. ve tutuklu sanıklardan Ömer Ç, Ayhan Y, Erkan T, Mustafa İ, Salih D, Süleyman A, Yalçın K, Halil Y, Fedai Y, Memiş M. ve Nuri A'nın dosyalarının ayrılmasına karar verdi.

Örgütün sözde Burdur bölge sorumlusu olduğu iddia edilen tutuklu sanık Adnan Y. ile Dönmez Ş, Ahmet T, Rafet Ö, Murat Ç ve tutuksuz sanık Süleyman B'nin yargılanmasına devam edileceği belirtilen duruşma 7 Mart tarihine ertelendi.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler