BUNA DA ŞÜKÜR! 1 – 1

BUNA DA ŞÜKÜR! 1 – 1

Atiker Konyaspor, Osmanlıspor’a yenilmekten son anda kurtuldu. Ekibimiz, 89. dakikada Riad Bajic’in kafa golüyle karşılaşmadan 1-1 berabere ayrıldı

Spor Toto Süper Lig’in 12. hafta kapanış maçında Atiker Konyaspor, evinde Osmanlıspor ile karşı karşıya geldi. Denk güçlerin maçında gülen taraf olmazken, vasat bir oyun sergileyen Aykut Kocaman’ın talebeleri, yenilmekten son dakikada kurtuldu. Karşılaşma boyunca etkisiz oyunuyla dikkat çeken Anadolu Kartalı, aldığı 1 puanla taraftarını teselli etti. Haftayı 17 puanla 6. sırada tamamlayan yeşil-beyazlılar, hafta içi mesaisinde Perşembe günü kupada Kızılcabölük ile pazar günü de ligde Alanyaspor ile karşılaşacak.

BAJİC, BOŞ GEÇMEDİ
Atiker Konyaspor’un Boşnak golcüsü Riad Bajic, bu haftayı da boş geçmedi. Karşılaşmanın 89. dakikasında Amir’in içeriye ortasında Skubic, topu kafasıyla Bajic’e gönderdi. Altıpasın içerisinde şık kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı ağlara gönderen Bajic, takımına 1 puanı getirdi. Ligdeki gol sayısını 7'ye çıkartan 22 yaşındaki futbolcu, krallık yarışında ‘ben de varım’ dedi.

KOCAMAN, SÜRPRİZ YAPMADI
Atiker Konyaspor teknik direktörü Aykut Kocaman, Osmanlıspor maçına ideal kadroyla çıktı. Sakat olan Ali Çamdalı’nın yokluğunda orta alanı Amir – Volkan ikilisiyle oluşturan Kocaman, hücum hattını kurarken cüretkar davrandı. Ömer Ali – Milosevic, Rangelov ve Bajic dörtlüsüyle gol arayan Kocaman, savunma hattını ise Skubic, Ali Turan, Vukovic ve Douglas’tan oluşturdu. Tecrübeli teknik adam, kalede Serkan’a bu hafta da forma verdi. 

TRİBÜNDEN TAKİP ETTİ
Shakhtar Donetsk maçında burnu kırılan ve ameliyat olan Atiker Konyaspor takım kaptanı Ali Çamdalı, arkadaşlarını maçta yalnız bırakmadı. Karşılaşmada oynamak istemesin rağmen sağlık ekibinden izin alamayan deneyimli oyuncu, mücadeleyi kadroya giremeyen oyuncularla birlikte tribünden takip etti.

JAGOS VUKOVİC DÖNDÜ
Atiker Konyaspor’un sakatlıklarla boğuşan Sırp stoperi Jagos Vukovic, bu hafta formasına kavuştu. Milli araya gitmeden önce 2-1 kazanılan Kasımpaşa maçında adalesinden zorlamaya bağlı sakatlık yaşayan Vukovic, Gaziantepspor ve Shakhtar Donetsk maçlarında forma giyememişti. Sakatlıktan kurtulan Vukovic,  maça ilk 11’de başladı. Bu arada Atiker Konyaspor’un yediği golle top Vukovic’e çarparak ağlara gitti.

SOĞUĞU BAHANE ETTİLER 
Atiker Konyaspor – Osmanlıspor maçına taraftarlar çok fazla ilgi göstermedi. Hafta içi olması ve soğuk havanın da etkisiyle Büyükşehir Arena’da tribünlerde büyük boşluklar gözlendi. Karşılaşmayı yaklaşık 15 bin taraftar izledi. Yeşil-beyaz sevdalıları, maç boyunca yaptıkları tezahüratlarla takımına destek oldu.