"Bu toprakların bölünemeyeceğini anlamış olmalılar"

"Bu toprakların bölünemeyeceğini anlamış olmalılar"

Muş Valisi Yıldırım:"(Teröristler) Terörle hiçbir yere varamayacaklarını, bu toprakların hiçbir şekilde bölünemeyeceğinin kendilerinin anlamış olması lazım"

MUŞ (AA) - Muş Valisi Aziz Yıldırım, terör örgütü üyelerine hitaben çağrıda bulunarak, "Terörle hiçbir yere varamayacaklarını, bu toprakların hiçbir şekilde bölünemeyeceğinin kendilerinin anlamış olması lazım." dedi.

İl Özel İdaresince yapılan Muş Havalimanı yolundaki asfaltlama çalışmalarını inceleyen Yıldırım, devletin vatandaşlara hizmet için hiç bir masraftan kaçmadığını söyledi.

Vali Yıldırım, yapılan çalışmalarla bölgede yolların çok iyi hale geldiğini belirterek, "Vatandaşlarımızdan beklentimiz, yollarımızı çok daha iyi kullanmalarıdır. Yollar, yol kenarındaki levhalar tahrip edilmemeli. Devlet masraftan kaçmıyor ama vatandaşımız da bunu düzgün kullanmalı." diye konuştu.

Bölgedeki terör operasyonlarının aralıksız sürdürüleceğini vurgulayan Aziz Yıldırım, şöyle konuştu:

"Burası cennet toprağı vatanımızın bir bölgesi. Onun için buraların güvenli olması gerekir. Gerektiğinde sokağa çıkma yasağı uygulanır, gerektiğinde güvenli bölge olarak da uygulanır. Vatandaşlarımızdan özellikle rica ediyoruz. Bu bölgeyi terörden arındırıp, hizmetlerle anılır bir bölge haline getirmeye çalışıyoruz. Hem terörle, hem teröristle mücadelede bize yardımcı olurlarsa, bizim işimiz daha da çok kolaylaşır. Biz bunu, burada yaşayan vatandaşlarımızın güvenliği için yapıyoruz. Kendi keyfimiz için yapmıyoruz."

Yıldırım, bir takım sıkıntılar yüzünden bölgede yatırımların geciktiğini, bu durumdan öncelikle vatandaşların, sonra bütün Türkiye'nin zarar gördüğünü ifade etti.

Terör ve terörle mücadele konularının artık tamamen gündemden çıkması gerektiğini anlatan Vali Yıldırım, şunları söyledi:

"Aksi takdirde biz terörle yatar, terörle kalkarsak bu yatırımların hiçbiri ya gelmez ya da çok geç gelir. Onun için bu konuda vatandaşlarımızın tavrı önemlidir. Özellikle terörle müzahir olan yerlerde vatandaşımızın bize gerekli bilgileri zamanında vermesi lazım. Buradan bir çağrı da yapıyorum. Hiç kimse terörle uğraşmasın, teröristler gelsinler devlete teslim olsunlar ve devletin şefkatli yüzünü, hukukun üstünlüğüne bağlı olarak gelip burada devlet güçlerine teslim olsunlar. Terörle hiçbir yere varamayacaklarını, bu toprakların hiçbir şekilde bölünemeyeceğinin kendilerinin anlamış olması lazım."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :