BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay:

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay:

"Ar-Ge olmadan, yeni fikirler üretmeden büyük hedeflere ulaşmamız mümkün değildir"

BURSA (AA) - Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Araştırma Geliştirme (Ar-Ge) olmadan, yeni fikirler üretmeden büyük hedeflere ulaşmanın mümkün olmadığını bildirdi.

Burkay, yazılı açıklamasında, Türkiye'deki Ar-Ge ve tasarım çalışmalarına güç katacak Ar-Ge Reform Paketi'nin iki yönetmeliği ve bunları tamamlayıcı nitelikteki 2 ayrı Bakanlar Kurulu kararının da Resmi Gazete'de yayımlanarak, yürürlüğe girdiğini anımsattı. Yeni yönetmeliklerin, Ar-Ge ve tasarım faaliyetlerine güç katacağını ifade eden Burkay, Türkiye'nin ileri teknoloji ve katma değeri yüksek ürün üretimi hedeflerine klasik yöntemlerle ulaşmanın mümkün olmayacağını belirtti.

Türkiye’de Ar-Ge ve tasarım kültürünün şirketler üzerinde hızla yaygınlaştığını aktaran Burkay, 1 Mart'ta yürürlüğe giren reform paketinin Türkiye'nin inovasyon ve tasarım hamlelerine yeni ivme kazandırdığını vurguladı. Burkay, "Yapılan bu düzenlemeyle, Ar-Ge veya tasarım merkezlerinin yıl içinde yaptığı Ar-Ge, yenilik ya da tasarım harcamalarının bir bölümü, ticari kazancın tespitinde indirim konusu olacak. Bu düzenlemenin Türkiye'nin, katma değerli ve yüksek teknolojili üretime geçişini hızlandıracağına inanıyoruz. Bu teşvikler sayesinde ülkemizin gelecek hedeflerine ulaşmasında önemli aktörler olan şirketlerimizin Ar-Ge ve tasarım yatırımlarının artması hızlanacak." değerlendirmesinde bulundu.

Teknoloji geliştirme bölgelerinin, ileri teknoloji üretiminin en önemli merkezleri olduğunu ifade eden Burkay, şunları kaydetti:

"Bu bölgelerimizin yaygınlaşması ve bölgedeki işletmelerin vergi konusunda alacağı teşvikler, firmalarımızın üzerindeki vergi yükünü hafifleterek, ülkemizde orta yüksek ve yüksek teknolojili üretiminin gelişmesine doğrudan katkı sağlayacaktır. Türkiye ekonomisinin lokomotifi Bursa'da Ar-Ge merkezi sayısı 40'a yaklaştı. Yeni yönetmeliklerle orta ve büyük ölçekli firmalar için Ar-Ge ve Tasarım Merkezi kurmak son derece cazip hale geldi. Önümüzdeki dönemde Ar-Ge ve tasarım merkezi sayımızı 70’e çıkartmayı hedefliyoruz. Türkiye'nin ileri teknoloji üretimine büyük katkı sağlayacak Teknoloji Organize Sanayi Bölgesi'ni (TEKNOSAB) de Bursa’ya kazandırarak, ülkemizin ve kentimizin hedeflerine ulaşmasına öncülük ediyoruz. Bizler şuna inanıyoruz; Ar-Ge olmadan, yeni fikirler üretmeden büyük hedeflere ulaşmamız mümkün değildir."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler