BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay:

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay:

"Türkiye’nin vizyon projesi TEKNOSAB’ın temelini 2017’de atacağız”

BURSA (AA) - Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, TEKNOSAB’ın temellerini 2017 yılında atacaklarını söyledi.

Burkay, yılın son meclis toplantısında yaptığı konuşmada, 2016’nın Türkiye açısından çok büyük zorlukların yaşandığı bir yıl olarak geride kaldığını ifade etti.

BTSO’nun, hayata geçirdiği projelerin meyvelerini toplamaya başladığını belirten Burkay, “Makro projelerimiz arasında yer alan Küresel Fuar Acentesi ile 3 yılda 3 bin 500 üyemizi yurt dışına taşıdık. Odamızın kaynaklarıyla birlikte KOSGEB’den sağladığımız destekler 10 milyon lirayı aştı. Ticari safari ile yurt içinden ve yurt dışından 8 bin 500 kişilik alım heyetini üyelerimizle buluşturduk. Üretimin merkezi Bursa’yı fuarcılıkta da iddialı bir konuma getirdik. Yıl boyunca TÜYAP ile iş birliğinde 15 fuar düzenledik, yaklaşık 1 milyon ziyaretçi ağırladık.” dedi.

-"Bursa’da son 2 yılda 700 yeni ihracatçı kazandık"

Burkay, sektörlere uluslararası alanda rekabet gücü kazandırma hedefiyle başlattıkları 10 "Ur-Ge" projesiyle Bursa’ya Ekonomi Bakanlığı’nın sunduğu 150 milyon liralık kaynağı kazandırdıklarını aktararak, "Ur-Ge projeleri ile firmalarımız artık uluslararası fuarlarda sadece ziyaretçi olarak değil stant açarak katılımcı olarak da yer almaya başladı. İlk Ur-Ge projelerimizden biri olan bebe-çocuk konfeksiyonu üyesi firmalarımız, sektörün genel ihracatının yüzde 15 seviyesinde arttığı 10 aylık bir dönemde, yüzde 116’lık ihracat artışı gerçekleştirdi. Bursa’da son 2 yılda 700 yeni ihracatçı kazandık. Sektörlerimiz yeni yılda da uluslararası alanda güçlenmeye devam edecek.” diye konuştu.

Bursa’da hayata geçirdikleri Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme Merkezi (BTSO MESYEB) ile ayda bin çalışana sınav ve belgelendirme hizmeti verdiklerini anımsatan Burkay, yeni yılda hedeflerinin bu sayıyı 2 bine yükseltmek olduğunu kaydetti.

Burkay, tekstil ve teknik tekstil ile kompozit alanlarındaki mükemmeliyet merkezleri ile sektörlerin katma değerli üretimlerine katkı sağlamayı sürdüreceklerini vurgulayarak, şunları söyledi:

"Aynı şekilde toplamda 125 milyon liralık yatırım bedeliyle Avrupa’da bile örneği olmayan Gökmen Uzay Eğitim ve Araştırma Merkezimizin temelini de bu yıl içerisinde atmayı planlıyoruz. Türkiye’de endüstri devriminin sembolü olarak planladığımız Teknoloji Sanayi Bölgesi’nde de (TEKNOSAB) kamulaştırmalar yüzde 90 seviyesinde tamamlandı. Türkiye’nin vizyon projesi TEKNOSAB’ın temelini 2017’de atacağız. Kamu dışındaki en büyük yatırım olan TEKNOSAB’ı, inşallah kentimize kazandırıyoruz.”

-"BTSO’yu güçlü kılan bütçesi değil, iş dünyasının birlikteliğidir"

Oda bütçesini 2016 yılında gerçekçi hedeflerle belirlediklerini bildiren Burkay, şöyle konuştu:

"Göreve geldiğimizde 27 milyon lira civarında olan bütçemizi yüzde 70’e yakın artırarak 45 milyon lira seviyesine yükselttik. Bu süreçte gelirlerimizi de yüzde 80 civarında artırdık. BTSO’yu güçlü kılan bütçesi değil, iş dünyasının birlikteliğidir. Geride kalan 3 yılda üyelerimizle kurduğumuz güçlü iletişim ve hizmet kalitemizi artırmaya dönük çalışmalarımızın meyvesini aldık. Bursa için katma değer üreten, projelerimizi destekleyen ve kentimizin geleceğine inşa eden değerli çalışma arkadaşlarıma ve kıymetli meclis üyelerimize bir kez daha teşekkür ediyorum."

Toplantı sonunda BTSO’nun denk bütçe esasına göre hazırlanan 2017 yılı bütçesi oy birliği ile kabul edildi.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler