Bolu Cumhuriyet Başsavcısı Yurtseven:

Bolu Cumhuriyet Başsavcısı Yurtseven:

"FETÖ soruşturması kapsamında 80 kişinin aranmasına devam ediliyor. Bunların içinde haklarında uluslararası arama kararı çıkartılan şüpheliler var"

BOLU (AA) - Bolu Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Yurtseven, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında 80 kişinin aranmasına devam edildiğini belirterek, "Bunların içinde haklarında uluslararası arama kararı çıkartılan şüpheliler var." dedi.

Basın mensuplarıyla adliyede bir araya gelerek çalışmalar hakkında bilgi veren Yurtseven, Bolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevinde 365 mahkum bulunduğunu, bunların 281'inin PKK'lı, 84'ünün ise diğer terör örgütlerinin üyelerinden oluştuğunu kaydederek, özellikle Ankara ve İstanbul'dan getirilen mahkumların kaldığını söyledi.

Bolu T Tipi Cezaevinin ise açık ve kapalı olarak faaliyet gösterdiğini dile getiren Yurtseven, "Buradaki mahkumlardan 415 tanesi FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan kişiler. Bunların 250'si Bolu'da yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında tutuklandı. Diğerleri ise Bolu'ya yakın illerden gelen mahkumlar." ifadelerini kullandı.

- "FETÖ'de olayın sonuna kadar gideceğiz"

Yurtseven, FETÖ'ye yönelik soruşturmanın devam ettiğini, yakın zamanda iddianamenin hazırlanacağını söyledi.

"Bolu'da FETÖ'den toplam 700 kişi hakkında işlem yapıldı." diyen Başsavcı Mehmet Yurtseven, şunları kaydetti:

"Bunların 250'si tutuklandı. 250'si adli kontrolle serbest bırakıldı. 120 kişi savcılık ifadelerinin ardından serbest kaldı. FETÖ soruşturması kapsamında 80 kişinin aranmasına devam ediliyor. Bunların içinde haklarında uluslararası arama kararı çıkartılan şüpheliler var. Bazı şüpheliler hakkında kırmızı bülten çıkarttık ve INTERPOL'e bildirdik.

FETÖ'de olayın sonuna kadar gideceğiz. FETÖ, öyle bir örgüt ki dünyada böyle bir örgüt yok. Halkı kandırmışlar."

Yurtseven, FETÖ'nün Bolu'daki yapılanmasının şemasını tamamlamak üzere olduklarını anlattı.

Kentteki cezaevleri konusunda da gerekli güvenlik önlemlerinin alındığına dikkati çeken Yurtseven, "Cezaevlerinde sürekli aramalar yapılmakta. Cezaevlerinde daha sıkı önlemlerin alınması için çalışmalar yapıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler