BM ile Fas arasındaki Batı Sahra anlaşmazlığı

BM ile Fas arasındaki Batı Sahra anlaşmazlığı

Fas, Batı Sahra meselesine ilişkin aldığı son kararlardan vazgeçmeyeceğini açıkaldı

RABAT (AA) - Fas, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun’un, Fas’ın Batı Sahra’daki varlığını “işgal” olarak nitelendirmesinin ardından aldığı kararlardan geri adım atmayacağını bildirdi.

İletişim Bakanı ve hükümet sözcüsü Mustafa el-Halefi, Fas’ın başkenti Rabat’ta düzenlediği basın toplantısında, ülkesinin, Ban'ın Fas’ın Batı Sahra’daki varlığını “işgal” olarak nitelendirmesinin ardından aldığı kararlardan vazgeçmeyeceğini ifade etti.

Ülkesinin Batı Sahra’daki ateşkesi desteklediğini belirten Halefi, BM Batı Sahra Referandum Misyonu’nun (MINURSO), ateşkesin korunması konusunda Fas makamlarıyla işbirliği yapmaya devam ettiğini kaydetti.

Fas’ın BM Güvenlik Konseyi’deki (BMGK) “dost” ülkeler ile irtibat halinde olduğunu dile getiren Halefi, Batı Sahra ile ilgili BMGK’dan çıkan yaklaşık 65 kararın hiçbirinde “işgal” kelimesinin kullanılmadığına dikkati çekti.

Halefi, ülkesinin konuyla ilgili doğru kararlar aldığını vurguladı.

BM Genel Sekreterliği ile Fas arasındaki Batı Sahra krizi giderek derinleşiyor. BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un Batı Sahra ziyaretinde kullandığı "işgal" sözü ile başlayan gerginlik sonrası Fas, bölgedeki BM misyonunun çalışmasını daha da kısıtlamaya yönelik adımlar atıyor.

BM ile Fas arasındaki Batı Sahra anlaşmazlığı

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler