'Bizim gibi kulüpler artarsa Konya futbolu kalkınır'

'Bizim gibi kulüpler artarsa Konya futbolu kalkınır'

Meram Kara Kartallar kulüp Başkanı Mustafa Metin Kanal 42'de Amatörün Sesi programına konuk oldu. Metin 'Bizim gibi Konya'da 4 kulüp daha olsa Konya futbolu Türkiye'de bir numara olur' dedi

Meram Kara Kartallar kulüp Başkanı Metin ve Teknik Direktör Faysal Bayramoğlu Kanal 42 ekranlarında yayınlanan Amatörün Sesi programına konuk oldu. Meram Kara Kartallar kulüp Başkanı Mustafa Metin, büyük kulüplerin içinde bulunduğu borç batağı ve Konya futbolunun gelişmesi adına atılacak adımlarla ilgili düşüncelerini paylaştı. Bankaların kulüplerin borçlarını ödeyecek olmasının hatırlatılması üzerine Metin, "Ben burada Konyaspor taraftarının düşündüğü gibi yapılanın yanlış olduğunu düşünüyorum. Konyaspor zor günler geçirdi ve genç oyuncuları ile tekrar ayağa kalkarak bu günlere geldi. Şimdi İstanbul takımlarının bu şekilde borçlarının ödenmesi ve borçlarının yapılandırılması kararı yanlıştır. Onlar da altyapılarından genç oyuncuları çıkararak bu borç batağından kurtulsunlar. Sürekli dışarıdan oyuncu alarak bir yere varamazlar kendi altyapılarını güçlendirsinler" dedi.

Mustafa Metin, Konya futbolunun gelişmesi adına ise "Biz altyapı takımıyız. Şu an bizim gibi altyapıyla başlayarak ilerleyen yıllarda elindeki oyuncu profilinin uymasının ardından A Takım seviyesine çıkmak isteyen takımlar var. Amatörün gelişmesinin püf noktası da budur. Eğer kendi elinizdeki oyuncuları geliştirir ve A takım seviyesine çıkarırsanız daha iyi bir yere gelebilirsiniz. Şimdi bizi örnek alan takımlar var. Eğer Konya'da bizim gibi 4 takım daha olsun Konya futbolu Türkiye'nin bir numarası olur. Bu takımların çıkaracağı oyuncularla Konya futbolu kalkınır, hem Konyaspor hem de Türk futbolu kazanır." ifadelerini kullandı.

Süper Amatör Kümenin ikinci yarısı hakkında da konuşan Mustafa Metin şöyle devam etti; "Biz sezon başında ikisi genç olmak üzere üç oyuncu transferi yapmıştık. Kaleci Furkan, Tugay ve Gökhan'ı almıştık. Ligin ikinci yarısı için Tugay için Ilgın Belediyespor'la Gökhan için de Kadınhanı Belediyespor'la anlaştık. Şimdi ikisinin yerine transfer düşünmüyoruz. Mevcut oyuncu kadromuza 4 tane de U17 grubundan oyuncu takviye edeceğiz bu kadar. Bizim için transfer altyapımızdan olacak."