Beyşehir'in hava kalitesi ölçülüyor

Beyşehir'in hava kalitesi ölçülüyor

Konya Büyükşehir Belediyesine ait Hava Kalitesi ve Meteoroloji Mobil Ölçüm İstasyonu, Beyşehir'de hava kalitesi ölçümü yapmaya başladı.Beyşehir...

Konya Büyükşehir Belediyesine ait Hava Kalitesi ve Meteoroloji Mobil Ölçüm İstasyonu, Beyşehir'de hava kalitesi ölçümü yapmaya başladı.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Anıt Meydanı’nda 15 gün boyunca ölçümler yapacak istasyonda incelemede bulunarak, çalışmalar hakkında ilgililerden bilgi aldı.

Özaltun, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçenin havası ve bol oksijeni ile her zaman gurur duyduklarını söyledi.

Mobil istasyonun, Konya kent merkezinin yanı sıra 28 ilçedeki tüm kirletici parametrelerin ölçümünü gerçekleştireceğini belirten Özaltun, "Böylece ilçemizin havası, suyu, yaşam kalitesiyle daha yüksek standartlara ulaşması için önemli katkılar sunacak. Rapor sonucunda Beyşehir’in hava kalitesi ortaya çıkmış olacak" diye konuştu.

Konya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Kontrol Şube Müdürü Hasan Basri Güneş de mobil ölçüm istasyonunun taşra ilçelerindeki ölçümlere ilk olarak Beyşehir’de başladığını ifade etti.

Çalışmayla, ilçenin hava kalitesinin hangi noktada olduğunun tespit edilmiş olacağını bildiren Güneş, şunları kaydetti:

"15 gün süreyle Beyşehir'de partikül madde, kükürt dioksit, azot oksitler, karbon monoksit, ozon ve benzeri kirlilik parametrelerinin ölçümleri gerçekleştirilecek. Bu ölçümler istasyonumuzdaki meteorolojik verilerle de karşılaştırılarak ortaya bir rapor çıkacak. Beyşehir Belediye Başkanımıza bu raporu çalışma sonrasında takdim edeceğiz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı