Beyşehir'e yüksek güvenlikli oyun parkları kurulacak

Beyşehir'e yüksek güvenlikli oyun parkları kurulacak

KONYA (AA) - Beyşehir Belediyesi, Beyşehir Gölü kıyısındaki kentin en büyük parkına yüksek güvenlikli yeni nesil çocuk oyun parkları kuracak.Beyşehir...

KONYA (AA) - Beyşehir Belediyesi, Beyşehir Gölü kıyısındaki kentin en büyük parkına yüksek güvenlikli yeni nesil çocuk oyun parkları kuracak.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, yaptığı yazılı açıklamada, Vuslat Parkı’nda iki farklı alanda, çocukların oyun oynarken emniyet ve güvenliğinin en üst noktada düşünüldüğü dizaynda, küçük çocuklarla engelli çocukların kaynaştırılmasını sağlayacak farklı tasarımların yanı sıra, ahşap oyun gruplarının da yer alacağı yeni park alanları oluşturacaklarını belirtti.

Vuslat Parkı’nın girişinin sağındaki çocuk oyun parkındaki mevcut oyun gruplarının tamamen yenileneceğini kaydeden Özaltun, şöyle konuştu:

"Bin 500 metrekarelik buradaki alanda çok farklı bir tasarımla çocuk oyun parkı sahası oluşturulacak. Özellikle, küçük ve engelli çocukların kaynaştırılmasını sağlayacak projede, standart oyun grupları yer almayacak. Burada, özel tasarım, çocukların fiziksel ve eğitimine katkı sağlayacak, ailelerin çocuklarına oynarken çok fazla uzak olmayacakları, yani ailelerle çocukların iç içe olmasına imkan tanıyacak düzenlemelerin yer alacağı oyun grupları olacak. Bu parkın gelecekte üzerini de kapatarak her mevsim çocuklarımızın oyun oynayabileceği bir hale getirilmesini de hedefliyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :