Beyoğlu'ndaki motosiklet kazasında karar

Beyoğlu'ndaki motosiklet kazasında karar

Beyoğlu’nda 2 yıl önce motosiklet sürücüsünün ölümüne neden olan kazayla ilgili davada tutuksuz sanık Zafer Kadife, 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı

İSTANBUL (AA) - Beyoğlu’nda 2 yıl önce motosiklet sürücüsü Gökhan Keptiğ'in ölümüne neden olan kazayla ilgili davada tutuksuz sanık Zafer Kadife, "taksirle bir kişinin ölümüne sebebiyet vermek" suçundan 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

İstanbul 60. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuksuz sanık Kadife ve kazada hayatını kaybeden Gökhan Keptiğ'in yakıları ile tarafların avukatları katıldı.

Duruşmada görüşleri sorulan Keptiğ'in yakınları, sanık Kadife'nin en ağır şekilde cezalandırılması talebinde bulundu.

Keptiğ ailesinin avukatı Aysun Cele, sanığın kaza sonrası 116 promil alkollü olduğunu beyan ederek, "Sanık, hızlı bir şekilde araç kullanarak müteveffanın ölümüne sebep olmuştur. Sanık, yaklaşık 50 metre mesafeden hayatını kaybeden Gökhan'ı gördüğünü beyan etmiştir. Eğer frene basmış olsaydı bu olay meydana gelmeyecekti. Sanık hakkında yasalarda lehe olan hükümlerin uygulanmamasını ve sanığın en ağır cezayla cezalandırılmasın talep ediyoruz" dedi.

Duruşmada söz alan sanık Kadife, kaza öncesinde alkol aldığını kabul ettiğini ve bu durumu gizlemediğini aktararak, "Ölen kişi, ters yoldan süratli bir şekilde üzerime geliyordu, aramızda yaklaşık 40-50 metre mesafe vardı. Ona çarpmamak için diğer şeride geçtim. Kazanın yaşanmasının asıl sebebi alkollü olmam değil, karşı tarafın ters şeritten üzerime doğru gelmiş olmasıdır. Hızım 30-40 kilometre civarıydı" dedi.

Hakim, tutuksuz sanık Kadife’nin kaza anında alkollü olmasını da dikkate alarak, “taksirle bir kişinin ölümüne sebebiyet vermek” suçundan 3 yıl 4 ay hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar verdi.

Mahkeme ayrıca, sanığın sürücü belgesine 1 yıl 6 ay süresince el konulmasına hükmetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :