BDDK'dan Birleşim Varlık Yönetim'e faaliyet izni

BDDK'dan Birleşim Varlık Yönetim'e faaliyet izni

İSTANBUL (AA) - Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Birleşim Varlık Yönetim AŞ'ye faaliyet izni verdi.BDDK'nın, Finansbank AŞ ile Birleşim...

İSTANBUL (AA) - Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Birleşim Varlık Yönetim AŞ'ye faaliyet izni verdi.

BDDK'nın, Finansbank AŞ ile Birleşim Varlık Yönetimi AŞ'ye ilişkin kararları, Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlandı.

Kararda, Finansbank AŞ tarafından yurt içi ve yurt dışında kurulu banka ve diğer finansal kuruluşlara, Türkiye'de yerleşik firmalara kullandırılacak kredilere ilişkin destek ve danışmanlık hizmeti verilmesine müsaade edildiği aktarılarak, söz konusu hizmetlerin dokümantasyon hazırlama ve bilgilendirme, teminat alma ve izleme, teminatları nakde çevirme ile bunların raporlanmasına yönelik kredi operasyon işlemlerinin sunulması hususlarında olacağı kaydedildi.

Kurumun Birleşim Varlık Yönetim AŞ'ye ilişkin kararında ise şu ifadelere yer verildi:

"Kurulun 24 Mart 2016 tarih ve 6803 sayılı kararı ile kuruluşuna izin verilen Birleşim Varlık Yönetim AŞ'ye 5411 sayılı Bankacılık Kanununun 143'üncü maddesi ve Varlık Yönetim Şirketlerinin Kuruluş ve Faaliyet Esasları Hakkında Yönetmelik'in 6'ncı maddesinin 4 ve 6 numaralı fıkraları çerçevesinde faaliyet izni verilmesine, anılan Yönetmeliğin 6'ncı maddesinin 6 numaralı fıkrası uyarınca işbu Kararın Resmi Gazete'de yayımlanmasına karar verilmiştir."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler