Başbakan Erdoğan'ın Samsun konuşması

Başbakan Erdoğan'ın Samsun konuşması

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Milli İrade mitingleri çerçevesinde Samsun'da konuştu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Milli İrade mitingleri çerçevesinde Samsun'da konuştu.

KARADENİZ SÖYLEYECEĞİNİ SÖYLEDİ

Karadeniz yağmacılara söyleyeceğini söyledi. Vandallara diyeceğini söyledi. Karadeniz türküsü ne diyor. Karardı karadeniz doldu da taşamıyor. Karadeniz haftalardır doldu doldu ama taşmadı. Karadeniz doldu ama taşkınlık yapmadı. Karadeniz siyasette söyleyeceğini sandıkta söyledi. İnşallah yine sandıkta söyleyecek. Biz Samsun'dan haykıracak söyleyeceğimizi tüm Türkiye'ye dünyaya Samsun'dan duyuracağız.

Karadeniz insanı vandallara gereken cevabı verdi. Doldu ama taşkınlık yapmadı. Kılıçdaroğlu gibi olaylara Karadeniz'in tulumuna gayda diyerek cevap vermedi.

Bunlar İstanbul'daki coşkuyu görünce oyunları bozuldu.

SAMSUN BU OYUNU BOZUYOR

İşte şimdi Samsun ben buradayım diyor. Samsun bu oyunu bozuyor ve bu tuzağı altüst ediyor. Ben Ankara mitinginde bir şeyler söyledim. Biz itidalle bekleriz. Ellerimizi açıp dua ederiz. Onlar milyonlarca tweet atsınlar bizim bir tek besmelemiz oyunu bozar. Onlar yakıp yaksınlar bizim bir tek La Havle'miz hesaplarını altüst eder.

İşte bu milletin sabrı her şeye galip geldi.

DERDİ AĞAÇ OLANLAR AĞAÇLARI YIKAR MIYDI

Bazı sözde sanatçılar, bazı parlementerler neler dediler. Ağaç dediler ama yakılan polis araçlarından, sivil araçlarından yakılmasından, esnafın dükkanlarının yağmalanmasından bahsetmediler. Kalkıyorlar utanmadan konuşuyorlar. Derdi ağaç olanlar ağaçları yıkarlar mıydı? Siz bunu kime karşı yapıyorsunuz? Tayyip Erdoğan hükümeti 2 milyar ağaç dikti.

CHP ZİHNİYETİ FAKİRLİKTİR

Utanmadan televizyona çıkıp bize çevrecilik dersi veriyorlar. Bu CHP zihniyeti kördür kirlidir. Susuzluktur hava kirliliğidir.  Bu CHP zihniyeti fakirliktir.

Onların iktidarı oldukları dönemde bu ülkede yağ, benzin kuyrukları vardı. Genç evlatlarımız bunları bilmezler. Onlar AK Parti dönemindeki tokluğu gördüler.

Samimi gençlere sordum bizden ne istiyorsunuz? Cevap veremediler. Hatta bir tanesi ben sizin zamanınızda başörtüsüne kavuştum.

ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİ AK PARTİ DÖNEMİNDE OLMUŞTUR

Bu ülkede özgürlük mücadelesi AK Parti döneminde olmuştur. Özgürlük mücadelesinde bu halk yüzde 58'le galip çıktık.

Millet olarak bir şey daha yapacağız. Kardeşlerim elinde taş ve molotof olan teröristi masum olarak gösterdiler. Benim Samsunlu bacılarım bunlar Zahide Nine'ni haykırışını göstermediler.

Polisin sabrını söylemediler. Bu olaylar en başından itibaren devamlı yalan haberler yaptılar. Hakaret ettiler. Hukuku çğnediler.

Şimdi Taksim meydanına biknili çılgınlar çıkardılar. Bu toplum bu mu ya. Bu toplumun değerleriyle oynamak için bunu yapıyorlar.

ZAHİDE NİNE NENE HATUNDUR

Düşenebiliyor musunuz? Zahide Nine'ye geç şu kalabalığın arkasında sana parasını versinler dedi. O ne dedi "Ben bu devletin emekli memuruyum." Ben zanettim ki Zahide Nine onlara " Benim sadakalarım yeter" diyecek.

Bu Nene Hatun ruhudur. Bu anaların elleri, ayakları öpülür. Bu duruşta birlik var.

CHP'li çıkmış bir terbiyesiz ben müftünün karısıyım diyor. Aman bu oyunlara dikkat edin. CHP'li başkanın eşi çıkıyor. Sünni  - Alevi tahriği yapan CHP milletvekillerini de gördük.

GEZİ PARKI OLAYLARIN GALİBİ FAİZ LOBİSİDİR

Polise küfür eden CHP milletvekili de gördük. Bu olaylardan sonra kim kazandı?

Türkiye'nin rakipleri kazandı. Faiz lobisi kazandı.

Kimler kaybetti?

Türkiye ekonomisi kaybetti. Şimdi Brezilya'da da aynı oyunu yapıyorlar. Türkiye'de başaramadıklarını Brezilya'da yapmak istiyorlar. Tuzak aynı, maksat aynı.

DEMOKRASİ DÜŞMANLARI KAZANDI

Türkiye'de gösteri yapan gençlere sesleniyorum. Yaptığınız eylem demokrasi düşmanlarına kazandırdı. Burdakiler sokaklara dökülüp bize zam yaptınız diyemediler.

Bize az maaş veriyorsunuz diyemediler. İlk başta Gezi Parkı'ndan başka söyleyecekleri başka bir şey yoktu.

KİMİN NEYİNE KARIŞIYORLAR

Şimdi özgürlük diyorlar. Türkiye'de şimdiye kadar olmayan özgürlük var. Kimin neyine karışıyorlar?

Bu ülkede kimin ne giyeceğine karışıyorlarsa o da başörtülü kızlarımıza olmuştur. Hala bu olaylarda bile başörtülü kızlarımızı taciz ediyorlar. Bu ülkede başörtülü başı açık omuz omuza mücadele ediyorlar.

OYUNDA BİR NEFER GİBİ KULLANILDINIZ

Burada millet var. Farkına varamadığınız oyunda hepiniz bir nefer gibi kullanıldınız. Dikkat edin Mustafa Kemal'in askerleri diye yola çıktılar? Faiz lobisinin askerleri oldular. Mustafa Kemal faiz lobisinin mi adamıydı?

ŞAFAK OPERASYONU

AKM'de terör örgütünün paçavraları var, bize hakaret edenlerin pankarları var. 3 gün yurt dışındaydım. Dedim ki 24 saatte bunu indireceksiniz. Buna ne dediler Şafak operasyonu.

NEREDEYDİNİZ EY ULUSALCILAR

Taksim Anıtı'na bakıyorsunuz? Terör örgütünün elebaşlarının fotoğrafları var. Yanında Mustafa Kemal'in posteri ve Türk Bayrağı var. Neredeydiniz ey ulusalcılar.

POLİSİN YANLIŞI OLDU DA...

Polisimiz ne yapacaktı? Yanlışları olmuştur. Zaten bakanlığımız bu işin üstÜnde. Polsimizi bu kadar kötü nasıl gösteririsiniz?

Başına bir şey geldiğinde ilk gideceğiniz yer polistir. Şimdi ekranlarda CHP polisimize saldırıyorlar.

Demokrasi diye yola çıktılar. Seçilmiş hükümete en ağır hakaretleri ettiler. Özgürlük diye yola çıktılar. Başörtülü kızları taciz ettiler.

CHP'nin Genel Müdürü çıkıp bizi Merkel'e şikayet ettiler. Türkiye aleyhine nerede bir tezgah varsa CHP'nin Genel Müdürü ordadır.

Reyhanlı'da 53 vatandaşımız hayatını kaybetti. CHP'nin Genel Müdürü'nün sesi çıktı mı? Yok

REYHANLI'DAKİ TERÖRİSTLER CHP'Yİ AĞIRLADI

Bir gezi parkı olayı çıktı hepsi konuşmaya başladı. Reyhanlı'daki olay bambaşkaydı. Reyhanlı'daki teröristler CHP'yi Suriye'de ağırlayanladır.

Bunların hesabı teker teker sorulacak. Bu olayları başlatanlara, kışkırtanlara benim milletim sandıkta verecek.

Kimin ne yaptığı belegeleriyle elimizde. Hepsini hukuka teslim edeceğiz. Bunlar bizi yıkamaz. Tahrip edilenleri daha iyi yapacağız.

Önümüzdeki 10 yıl inşallah gelirimizi 3 kat daha arttıracağız.

23 MİLYAR BORCU AK PARTİ KAPATTI

Kardeşlerim biz göreve geldiğimizde MHP'dan ANAP'tan görevi devraldığımızda 23 milyar dolar borç vardı. Biz ne yaptık borcu kapattık.

Merkez bankasında kasasında ne vardı? 27 milyar dolar. Şimdi nereye çıktı? 135 milyar dolara çıktı. Nasıl çıkarsın dediler az biraz düşürdüler. Yine çıkar inşallah.

Yıllık kapasitesi 100 milyon yolcu olan havaalanı yapıyoruz. 3. köprüyü yapıyoruz. 2.5 milyar dolara.

Japonlarla 22 milyar dolarlık nükleer anlaşması yaptık. Çıldırıyorlar. 10 yıl önce bunu konuşabilir miydik?

Şu Samsun'umuza bakın. Stadyumdan kapalı spor salonuna kadar bir çok tesis yapıldı yapılıyor.

Yani Samsun gibi bir vilayetimize PTT gibi bir lig yakışmıyor. Hemen süper lige çıksın.

TÜM DÜNYAYA BORÇ VEREN ÜLKE OLACAĞIZ

Önümüzdeki 10 yılda sadece IMF'ye değil tüm dünyaya borç veren bir ülke haline geleceğiz.

ALLAH'IN İZNİYLE KIRILAN KALPLERİ DÜZELTECEĞİZ

Allah'ın izniyle kırılan kalpleri de düzelteceğiz. Bu süreçte Türkiye ekonomisi gücünü test etti. Bu süreçte en önemlisi de kardeşliğimiz önemli bir testten geçti.

Bu çok önemli. Bu iktidarı yemeye Allah'ın izniyle kimsenin gücü yetemeyecek.

HER ZAMANKİNDEN DAHA GÜÇLÜYÜZ

Bundan sonra çok çalışacağız. Sandıkları patlatmaya var mısınız? Şimdi her zamankinden daha güçlüyüz. şimdi daha güçlü. Kabuk daha güçlü.

Durmayacağız, duraklamayacağız. Şimdi duran adam icad etmişler. Biz durmayacağız. Durmak yok yola devam.

Önce Reyhanlı ardından bu olaylardan sonra çözüm sürecini baltalamak istediler.

Doğu ve Güneydoğu'da baskılar ortadan kalkıyor. Şiddetin esir aldığı dağlar, ovalar çok farklı bir atmosfer yaşıyor.

ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA AKİL İNSANLARLA BULUŞACAĞIZ

Karadeniz, Ege, Trakya gitti, Doğu ve Güneydoğu ile kucaklaştı. İnşallah önümzüdeki hafta akil insanlarla bir araya geeleceğiz.

Ardından belirleyeceğimiz takvimle yolumuza devam edeceğiz. Sevgili kardeşlerim ne yapıyorsak Türkiye için yapıyoruz.

BİR TEK ŞEHİDİMİZİN RUHUNU İNCİTMEYECEĞİZ

Ne yapıyorsak hukuk çerçevesinde yapıyoruz. Bir tek şehidimizin ruhunu incitmeyeceğiz.

Akil insanların toplantısında bazı küçük gruplar akil insanları tehidt ettiler. Kimdi bunlar? Ulusalcılar. Çözüm sürecine kim karşı çıktı? CHP.

BİZİM MÜCADELEMİZ HALKIN MÜCADELESİDİR

Bu CHP Taksim'de tüm paçavralara göz yumdu.  Bizim mücadelemiz halkın mücadelesidir.  Milletimiz bunları gördü.

 

İnanıyorum ki; bu meydanda toplanan milletimin özeti her şeyi söylüyor. Bundan sonra da söyleyecektir.

AK Parti'siyle, CHP'siyle, BBP'siyle, MHP'siyle, BDP'siyle, Saadet Partisi'yle gereken cevabı vermişti

OYUN BOZULDU

Dik duracağız dikleşmeyeceğiz. Bunların hepsi Allah'ın izniyle geçti. Oyun bozuldu. Bunlar acaba bozulan oyunu nasıl devam ettirebiliriz diyorlar.

Kardeşlerim, bu olayların tamamında ülkenin dört bir yanı rahatsız oldu. Benim vatandaşım camide içki içen, içeri ayakkabı ile girenden rahatsız olmaz mı?

Başörtülü kızlarımıza yapılanlardan benim milletim rahatsız olmaz mı?

Polisimize yapılanlarda rahatsız olmaz mı? Polisime kaldırım taşı attılar. Silah çektiler. Polisim sadece biber gazı sıktı.

Sen rahat durdun da benim polisim sana biber gazı mı sıktı? Tabii ki sana biber gazı sıkacak. Önce su sonra biber gazı.

AB'nin müktesabatında var. Avrupa'yı görmediniz mi? Onların polisleri kendi vatandaşlarına ne yapıyor?

AKLINI KENDİNE SAKLA

Bize akıl verenler var. Sen aklını kendine sakla. Dünyanın her yerinden bize destek var. Bu sabah Kosova'dan bize destek veriyorlar.

CHP HER ZAMAN MAFYA İLE YÜRÜDÜ

Unutmayın bu harekete dünyanın dört bir yanından destek var. Bu CHP her zaman çetelerle, mafyayla yürüdü.

Biz milletimizle yürüdü.

Ben buradan Samsun'a demokrasiye sahip çıktığınız için teşekkür ediyorum. Sandığa hükümetimize partimize sahip çıktığınız için şükranlarımı sunuyorum. Sağduyudan asla pirim vermeyeceğiz. Hep birlikte Türkiye olacacağız. Afyon'dan yola çıkarken ne demiştik hatırlayın. Erkekler sesiniz pek çıkmıyor bayanların çıkıyor. Afyon'dan yola çıkarken şunları söyledik: Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet!