Balıkesir'deki şarbon hastalığı

Balıkesir'deki şarbon hastalığı

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erdurmuş:- "Burada yaşayan vatandaşlarımız için herhangi bir tehlike yok. Şu anda insana bulaşma riski yok. Aldığımız tedbirler sonucunda bunu engellemiş olduk"

BALIKESİR (AA) - Balıkesir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriya Erdurmuş, Dursunbey ilçesinde bir kooperatife ait 170 büyükbaş hayvanın bulunduğu çiftlikte şarbon görülmesine ilişkin, "Burada yaşayan vatandaşlarımız için herhangi bir tehlike yok. Şu anda insana bulaşma riski yok. Aldığımız tedbirler sonucunda bunu engellemiş olduk." dedi.

Erdurmuş, söz konusu tesisin önünde gazetecilere açıklama yaptı. Hamzacık Mahallesi'nde Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin teşvik kredisiyle alınan hayvanların bulunduğu çiftlikte incelemelerde bulunduğunu belirten Erdurmuş, gerekli tedbirlerin alındığını söyledi.

Hastalık vatandaşlar için tehdit oluşturmadan gerekli önlemlerin alındığını ifade eden Erdurmuş, şunları kaydetti:

"9 Haziran itibarıyla Dursunbey'deki bu işletmede şarbon hastalığına rastlandı. İlçe Kaymakamlığı başkanlığında gerekli bütün tedbirler alındı. Şu anda hayvanların aşılamaları yapıldı her şey kontrol altında. Diğer dezenfekte işlemleri yapıldı. Şarbon bakteriyel bir hastalık. Dolayısıyla aşıyla önlemini almak mümkün. Bu ve çevre mahallelerdeki hastalığa duyarlı hayvanlar bakanlığımıza bağlı ekipler tarafından aşılandı. İşletmeyi sürekli inceleme altında tutuyoruz. Burada yaşayan vatandaşlarımız için herhangi bir tehlike yok. Şu anda insana bulaşma riski yok. Böyle bir vaka da yok. Aldığımız tedbirler sonucunda bunu engellemiş olduk."

Erdurmuş, telef olan hayvan sayısının 91'e yükseldiğini ve başka ölüm beklemediklerini belirterek, bölgede karantinanın sürdüğünü söyledi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :