Babalara "çocuk gelişimi" eğitimi

Babalara "çocuk gelişimi" eğitimi

ANKARA (AA) - Yenimahalle ilçesinde belediye bünyesinde faaliyet gösteren 7 anaokulunda öğrencilerin babalarına yönelik "çocuk gelişimi" eğitimi veriliyor.Yenimahalle...

ANKARA (AA) - Yenimahalle ilçesinde belediye bünyesinde faaliyet gösteren 7 anaokulunda öğrencilerin babalarına yönelik "çocuk gelişimi" eğitimi veriliyor.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, yaptığı açıklamada, gelişen ve değişen toplumda çocuğun hayata iyi hazırlanması için birden çok etkenin ön plana çıktığını söyledi.

Çocuğun iyi bir eğitim almasının yanı sıra evde anneye ve babaya da önemli görevler düştüğünü vurgulayan Başkan Yaşar, "Belediye olarak anaokullarımızda eğitim gören çocuklarımızın eğitiminin yanı sıra anne ve babalarının da bilinçlenmesi için çalışmalar yürütüyoruz. Böylece geleceğimizin teminatı çocuklarımızın eğitimlerinde aileye düşen görevlerin eksiksiz bir şekilde yerine getirilmesi ve düşünen, sorgulayan nesillerin yetiştirilmesini istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Yaşar, bu çerçevede Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) tarafından babalara yönelik "Baba Destek Programı" eğitiminin verilmeye başlandığını dile getirerek, söz konusu eğitimin 10 hafta süreceğini kaydetti.

Haftada 1 gün verilecek eğitimlerde babalara, çocuk gelişimi, çocuk eğitiminde babanın rolü, çocuk davranışlarında babanın üzerine düşen görevler gibi konuların anlatılacağı belirtildi.

Eğitimler sonunda babalara AÇEV tarafından sertifika verileceği bildirildi.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :