Avusturya’da Fransız iş adamından burka protestosu

Avusturya’da Fransız iş adamından burka protestosu

VİYANA (AA) - Avusturya'nın başkenti Viyana’da Cezayir asıllı Fransız iş adamı Raşid Nekkaz, ay başında yürürlüğe giren burka yasağını Dışişleri...

VİYANA (AA) - Avusturya'nın başkenti Viyana’da Cezayir asıllı Fransız iş adamı Raşid Nekkaz, ay başında yürürlüğe giren burka yasağını Dışişleri ve Entegrasyon Bakanlığı önünde protesto etti.

Yüzünü maske, Dışişleri ve Entegrasyon Bakanı Sebastian Kurz’un fotoğrafı ve avrolarla örten Nekkaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, kadınların ne giymek istiyorsa onu giymeleri gerektiğini, bu konudaki herhangi bir yasağın özgürlüklere aykırı olduğu belirtti.

Yasağın mimarı olarak nitelediği Dışişleri ve Entegrasyon Bakanı Kurz ile görüşmek istediğini söyleyen Nekkaz, bakana insanlığın geleceği hakkında yazılmış bir kitap vermek istediğini kaydetti.

Polisler tarafından bakanlık binasına götürülen Nekkaz, 1 Ekim’de uygulanmaya başlanan burka yasağına ilişkin bilgilendirildi ve burka yasağını da içeren uyum yasasına muhalefetten 50 avro para cezasına çarptırıldı.

Nekkaz, burka yasağı çerçevesinde ilk para cezasının kendisine verildiğine işaret ederek "Bu yasa, Avusturya için utanç verici. Yalnız 200 kişiden dolayı bu yasanın çıkartılması ülkenin imajını zedeliyor. Bence bu yasayı bir an evvel değiştirmelisiniz.” ifadelerini kullandı.

Basının büyük ilk gösterdiği protesto sırasında polis geniş güvenlik önlemi aldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler