Avukatlar Günü

Avukatlar Günü

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:- "Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle yargı bağımsızlığı yanında tarafsızlığını da getireceğiz"- "Böylece yargıda vesayet son bulacak, yargıya olan güven artacak, kararlar daha hızlı alınacak, dolayısıyla avukatlarımız i

ANKARA (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci̇, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle yargı bağımsızlığının yanı sıra tarafsızlığı da getireceklerini belirterek, "Böylece yargıda vesayet son bulacak, yargıya olan güven artacak, kararlar daha hızlı alınacak, dolayısıyla avukatlarımız için daha rahat bir çalışma ortamı oluşacak." ifadesini kullandı.

Bakan Tüfenkci̇, "5 Nisan Avukatlar Günü"ne ilişkin mesaj yayımladı.

Toplumsal ve bireysel adaletin sağlanmasında önemli olan savunmanın, anayasal güvence altına alınmış en temel haklardan olduğuna işaret eden Tüfenkci̇, "Demokrasinin ve hukuk devletinin vazgeçilmez koşulu olan bu hak, toplumsal barışı ve adaleti güçlendirmesi yanında bireyin kendini ifade etmek ve uğradığı haksızlığı gidermek amacıyla başvurduğu en medeni yoldur. İddia ve kararla yargının üçüncü sacayağını oluşturan savunma hakkının uygulayıcıları avukatlardır. Savunmanın temsilcisi avukatların olmadığı yerde adil yargılamadan bahsedilemez." değerlendirmesinde bulundu.

- "Yargıda vesayet son bulacak"

Tüfenkci̇, avukatlık mesleğine ve avukatlara gereken değerin verilmesi, çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve karşılaştıkları sıkıntıların giderilmesinin, hukuk sisteminin güçlenmesi bakımından önemli olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Avukat olmam ve uzun süre bu mesleği yapmış olmam dolayısıyla avukatlarımızın görevlerini icra ederken karşılaştıkları ekonomik, sosyal ve hukuki sorunları daha iyi anlayabiliyorum. Hükümetlerimiz döneminde yargıyı güçlendirmek adına köklü reformlara imza attık, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile de yargı bağımsızlığı yanında tarafsızlığını da getireceğiz. Böylece yargıda vesayet son bulacak, yargıya olan güven artacak, kararlar daha hızlı alınacak, dolayısıyla avukatlarımız için de daha rahat bir çalışma ortamı oluşacak. Bu duygularla kamu vicdanının ve adaletin sağlanmasında, savunma hakkının kullanılmasında önemli görev üstlenen hak ve özgürlüklerin savunucusu tüm avukatlarımızın Avukatlar Günü'nü kutluyorum."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler