Avrupa'daki sığınmacı krizi

Avrupa'daki sığınmacı krizi

İsveç Adalet ve Göç Bakanı Johansson:- "AB Türkiye'ye verdiği sözleri yerine getirmeli"

STOCKHOLM (AA) - İsveç Adalet ve Göç Bakanı Morgan Johansson, Avrupa Birliği'nin (AB), Brüksel'de önceki gün gerçekleştirilen AB-Türkiye Zirvesi'nde verdiği sözleri yerine getirmesi gerektiğini söyledi.

AA muhabirine konuşan Bakan Johansson, Türkiye'nin zirvede sığınmacılarla ilgili varılan anlaşmayı uygulaması halinde Avrupa ve İsveç'in rahatlayacağını ifade ederek, "AB ile Türkiye arasında yapılan anlaşmadan sonra Avrupa'ya sığınmacı akınının normale dönmesini bekliyoruz. AB de Türkiye'ye verdiği sözleri yerine getirmeli" dedi.

İsveç'in Almanya'dan sonra en fazla sığınmacı alan AB ülkesi konumunda bulunduğunu belirten Johansson, son 3 ayda gelen sığınmacı sayısındaki yoğunluk nedeniyle sistemin kilitlendiğini ifade etti.

Johansson, 2015 yılında ülkeye gelen yaklaşık 160 bin sığınmacıya kalacak yer bulmakta zorluk çektiklerini ve bu nedenle sınır kontrollerine başladıklarını dile getirdi.

Türkiye'den aile birleşimiyle İsveç'e gelmek için müracaatı bulunanların bekleme süresinin uzamasının normal olduğunu belirten Johansson, Göçmenler Ofisi memurlarının önünde 160 bine yakın sığınmacı dosyası bulunduğunu ve bu yüzden de bekleme süresinin biraz uzadığını kaydetti. Johansson, Göçmenler Ofisi memurlarının hafta sonları dahil gece-gündüz çalışarak bekleme süresini en aza indirmeye çalıştıklarını sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı