"Avrupa Girişimciliği Teşvik Ödülleri" için Türkiye'den 2 proje yarışacak

"Avrupa Girişimciliği Teşvik Ödülleri" için Türkiye'den 2 proje yarışacak

KOSGEB Başkanı Biçer:

MEHTAP YILMAZ - Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanı (KOSGEB) Recep Biçer, Avrupa Girişimciliği Teşvik Ödülleri Yarışması için KOSGEB'e, 22 proje başvurusu yapıldığını bildirerek, "Avrupa Komisyonu'nun belirlediği sınırlar ve kriterler dahilinde 2 proje Avrupa Girişimciliği Teşvik Ödülleri için Türkiye'den aday gösterilmek üzere seçildi. İki projemizin de ülkemizi yüz akıyla temsil edeceklerine inanıyoruz, güveniyoruz ve birincilik bekliyoruz" dedi.

Biçer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, girişimciliğin Avrupa çapında kamu kurum ve kuruluşlarının desteği ve teşvikiyle geliştirilmesi, işletmeleri ve girişimciliği en başarılı teşvik edenlerin belirlenmesi, en iyi girişimcilik uygulamaları ve politikalarının sergilenmesi ile potansiyel girişimcilerin cesaretlendirilmesi amacıyla Avrupa Komisyonu sponsorluğunda, 2006 yılından bu yana Avrupa Girişimciliği Teşvik Ödülleri Yarışması düzenlendiğini söyledi. 

Yarışmaya, AB üyesi ülkeler, İzlanda, Norveç ve Sırbistan'ın yanı sıra 2011 yılından itibaren Türkiye'nin de katıldığını belirten Biçer, ödüller için aday belirlenmesi ve teklif edilmesi noktasında KOSGEB'in ulusal koordinatörlük görevini yürüttüğünü ifade etti.

- "Tüm başvurular takdire değer"

Biçer, bu yıl 9'ncusu düzenlenecek Avrupa Girişimciliği Teşvik Ödülleri Yarışması için ülke genelinde KOSGEB'e, 22 proje başvurusu yapıldığını bildirdi. Tüm başvuruların takdire değer bulunduğunu dile getiren Biçer, "Değerlendirme sonucunda, Avrupa Komisyonu'nun belirlediği sınırlar ve kriterler dahilinde 2 proje Avrupa Girişimciliği Teşvik Ödülleri için Türkiye'den aday gösterilmek üzere seçildi" diye konuştu.

Biçer, söz konusu yarışmada, Türkiye'yi temsil edecek projeler hakkında şu bilgi verdi:

"Seçilen ilk projemiz, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğünün 'İnşaat ve Yıkıntı Atıklarından Geri Kazanılan Ürünlerin Kullanım Kriterlerinin Belirlenmesi Projesi'. Bu proje, 'Kaynak Etkinliğinin ve Çevre Dostu (Yeşil) Pazarların Gelişiminin Desteklenmesi' kategorisinde yarışacak. Diğer proje de Kocaeli Sanayi Odasının 'Bizimköy Engelliler Üretim Merkezi Projesi'. Bu proje ise 'Sorumlu Girişimcilik kategorisinde' rakiplerini zorlayacak. İki projemizin de 19 Kasım 2015 tarihinde Lüksemburg'da düzenlenecek ödül töreninde, ülkemizi yüz akıyla temsil edeceklerine inanıyoruz, güveniyoruz ve birincilik bekliyoruz."

Biçer, 2015 yılı Avrupa Girişimciliği Teşvik Ödülleri Yarışmasında Türkiye'yi temsil edecek proje yürütücülerine Avrupa Komisyonu seçim sürecinde başarılar diledi. 

- "Avrupa Girişimciliği Teşvik Ödülleri Yarışması"

Yarışmaya, ulusal, bölgesel ve yerel düzeyde girişimciliğin geliştirilmesine yönelik model, program geliştiren ve uygulayan kurum ya da kuruluşlar katılabiliyor. Avrupa Girişimciliği Teşvik Ödülleri Yarışması; girişimcilik ruhunun geliştirilmesi, yeteneklere yatırım yapma, girişimcilik ortamının geliştirilmesi, işletmelerin uluslararasılaştırılmasının desteklenmesi, kaynak etkinliğinin ve çevre dostu pazarların gelişiminin desteklenmesi ve sorumlu girişimcilik gibi 6 kategoride gerçekleştiriliyor. 

Her kategori için bir başarı ödülü, ayrıca tüm kategoriler arasında seçilecek en yaratıcı ve en ilham verici girişimcilik uygulamasına Jüri Büyük Ödülü veriliyor. Başvurular, uygulamanın en az 2 yıl boyunca gerçekleştirilmiş, orijinal, yenilikçi ve tekrarlanabilir olması, yerel ekonomiye ve yerel paydaş ilişkilerini geliştirmeye yönelik yaptığı katkılar açısından değerlendiriliyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı