Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısı

Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısı

Terör saldırısında hayatını kaybeden Özbek Ustabayev'in cesedi, Adli Tıp Kurumu'nda arkadaşları tarafından teşhis edildi - Ustabayev'in arkadaşı Han: -"Arkadaşım Türkiye'yi çok seviyordu. Türkiye sevgisi ve hayalleri vardı. Terör, hem hayallerini hem de T

İSTANBUL (AA) - Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısında hayatını kaybeden Özbek Abrorjon Ustabayev'in cesedi, arkadaşları tarafından teşhis edildi.

Adli Tıp Kurumu önüne gelen Kemal Han ve yanındaki bir kişiye, kimliği belirlenemeyen bazı kişilerin fotoğrafları gösterildi. Daha sonra içeri giren Han ve arkadaşı, saldırıda hayatını kaybeden ve kimliği tespit edilemeyen kişinin Abrorjon Ustabayev (22) olduğunu teşhis etti.

Gözyaşlarını tutamayan Kemal Han, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bavul ticareti yapan arkadaşı Ustabayev'in Laleli'den aldıkları tekstil ürünleriyle havaalanına gittiğini anlattı.

Ustabayev ile olaydan kısa süre önce telefonda görüştüklerini dile getiren Han, "Arkadaşım Türkiye'yi çok seviyordu. Sık sık gelip gidiyordu. Türkiye sevgisi ve hayalleri vardı. Terör, hem hayallerini hem de Türkiye sevgisini yok etti." dedi.

Arkadaşının oruçlu olduğunu anlatan Han, telefon görüşmesinden birkaç dakika sonra terör saldırısının meydana geldiğini kaydetti.

Ustabayevin çok genç olduğuna işaret eden Han, "Hayalleri vardı. Çok çalışıyordu. Türkiye ile Özbekistan arasında bavul ticareti yapıyordu. Buradan aldıkları ürünleri, ülkesinde satıyordu. Daha yeni Laleli'de 12 bin dolara mal aldı. Her şeyi ortada kaldı. Valizleri, pasaportları her şeyi kayıp oldu. İnsan gibi yaşamak için zengin olmak isterken öldürüldü." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :