Ashley Judd, UNFPA'nın iyi niyet elçisi oldu

Ashley Judd, UNFPA'nın iyi niyet elçisi oldu

ABD'li aktris Judd:- "UNFPA tarafından bana mülteci kamplarında yaşayan 5 bin hamile kadının çocuklarının sağlıklı olarak dünyaya geldiğini ifade ettiler. Ben de bu çocukların 5 binincisini, Rima adlı kız çocuğunu görme şerefine eriştim"

İSTANBUL (AA) - Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) ve Benetton Group işbirliğiyle düzenlenen "Safe Birth Even Here/Burada Bile Güvenli Doğum" kampanyasının açılışı Dünya İnsani Zirvesinde gerçekleştirildi.

Lütfi Kırdar Kongre ve Kültür Sarayında düzenlenen açılış toplantısına UNFPA İcra Direktörü Dr. Babatunde Osotimehin, Benetton Grup İletişim Direktörü Gianluca Pastore ve ABD'li aktris Ashley Judd katıldı.

Toplantıda, dünya genelindeki kriz bölgelerinde gerçekleşen doğumlardaki anne ve bebek sağlığına dikkat çekmek için hayata geçirilen kampanya kapsamında Ashley Judd'un UNFPA'nın "İyi Niyet Elçisi" olarak görev yapacağı açıklandı.

Toplantıda konuşan Judd, 2002 yılından beri sosyal sorumluluk projelerinde rol aldığını belirterek, "UNFPA tarafından bana mülteci kamplarında yaşayan 5 bin hamile kadının çocuklarının sağlıklı olarak dünyaya geldiğini ifade ettiler. Ben de bu çocukların 5 binincisini, Rima adlı kız çocuğunu görme şerefine eriştim." dedi.

Ashley Judd, bebeğin 3 kilo 100 gram ağırlığında doğduğu bilgisini vererek, olağanüstü ortamlarda, kriz bölgelerinde yaşayan ve hamileliklerini sağlıklı doğumla sonlandırabilen anneler için çok iyi bir doğum ağırlığı olduğunu söyledi.

Rima'nın doğumundan sonra kriz bölgelerinde birçok çocuğun doğduğuna dikkati çeken Judd, şöyle konuştu:

"Mülteci kamplarında birçok çocuk dünyaya geldi. Rima ışıl ışıl, çok tatlı bir çocuk, ailesi de onun sağlığıyla gurur duyuyor. Her gün 900 bebek dünyaya geliyor, ben de UNFPA'nın 'Her Yerde Güvenli Doğum' kampanyasının bir parçası, iyi niyet elçisi olmaktan çok memnunum ve gurur duyuyorum."

Judd, kriz bölgelerinde yüksek ölüm oranlarına muhatap olma açısından kadınların büyük risk altında olduğunu vurgulayarak, UNFPA'nın global anlamda sunacağı çözümlerin önemli olduğunu kaydetti.

Ürdün'de Azra Kampı'nı da ziyaret ettiğine değinen Ashley Judd, şöyle konuştu:

"Güvenli doğumlar konusunda bu vesileyle UNFPA'ya çok teşekkür etmek istiyorum. Suriye'den kaçıp oraya mülteci olarak gelen, Azra Kampı'nda karşılaştığım bir kadın, zamanından önce doğum yapmak zorunda kalmıştı, bundan dolayı çocuğunu başka hastanede yoğun bakıma almışlardı, anne ayrı hastanede bakım gördü. Daha sonra bu anne ve bebek aynı yatakta mutlu bir şekilde birbirlerine bakıyordu, bu benim hayatta şahit olduğum en güzel anlardan biriydi."

UNFPA İcra Direktörü Dr. Osotimehin de kriz bölgelerine sağlık hizmetleri götürerek, hamile kadınlara ve yeni doğmuş çocuklara sağlıklı bir ortam sunmaya çalıştıklarını ifade ederek, "Yaptığımız çalışmalarda, hizmetimizi kapsayan bölgelerde 5 bin anne ne yazık ki çocuklarını sağlıklı olarak dünyaya getirmiş ve onu kaybetmemiştir. Bu sene kriz bölgelerinde 6 milyon yardıma muhtaç hamile anneye ulaşmak istiyoruz. Bu kampanya dünyada inisiyatifleri harekete geçirerek, kriz bölgelerindeki hamile kadınların hayatta kalmalarını sağlama yönünde önemli bir katkıda bulunacaktır." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler