Arakanlı Müslümanlara yönelik katliamlara tepkiler

Arakanlı Müslümanlara yönelik katliamlara tepkiler

ÇANKIRI (AA) - Memur-Sen Çankırı İl Temsilciliği, Arakan'daki Müslümanlara uygulanan katliama tepki gösterdi.İl Temsilcisi Kasım Karatekin, yaptığı...

ÇANKIRI (AA) - Memur-Sen Çankırı İl Temsilciliği, Arakan'daki Müslümanlara uygulanan katliama tepki gösterdi.

İl Temsilcisi Kasım Karatekin, yaptığı yazılı açıklamada, Arakan'daki katliama karşı, İslam dünyası ve uluslararası toplumun harekete geçmesi gerektiğini belirtti.

Myanmar ordusu ve Budistler tarafından Arakanlı Müslümanlara karşı katliam yapıldığını dile getiren Karatekin, "Ordu güçleri ve Budist rahipler öncülüğünde şiddeti giderek artan ve yaygınlaşan saldırılar sonucunda Arakan'ın çeşitli köylerinde en az 2-3 bin Müslümanın katledildiğine ve 100 binden fazla Müslüman'ın da yerinden edildiğini dair vahim haberler ulaşıyor." ifadelerini kullandı.

Myanmar hükümetinin Arakan'daki zulmünün yeni olmadığını dile getiren Karatekin, şunları kaydetti:

"Her gün aşağılanan, tacize uğrayan, köyleri mahalleleri basılan Arakanlılar BM’ye göre de bu çağın en mazlum halklarından biri durumunda. Zira Arakan’da yaşanan zulüm ne dünya kamuoyunun gündemine girebilmekte ne de şimdiye kadar zulmü hafifletecek ciddi bir girişim söz konusudur. Arakanlı Müslümanlar uzun yıllardır çok yönlü ve derin ayrımcılığa, asimilasyon ve soykırıma tabi tutuluyorlar. Müslüman toplumun önderleri, alimleri ve ileri gelenleri katlediliyor. Arakanlı Müslümanlar bu dayatmalara boyun eğmedikçe baskının, katliamların, sürgünlerin dozu artırılıyor."

Karatekin, İslam dünyasının Arakan için bir an önce harekete geçmesi gerektiğini vurgulayarak, şunları ifade etti:

"Bizler Memur-Sen olarak, Myanmar hükümetini ve sessiz kalan her kurum ve ülkeyi kınıyoruz. Arakanlı kardeşlerimizin yanında olduğumuzu bir kez daha haykırıyoruz. Arakan için insani yardım ve diplomasi konusunda ciddi adımlar atılması için çağrıda bulunuyor ve bu konularda üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeye hazır olduğumuzu bütün kamuoyuna, ilgili ve yetkili herkese duyuruyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler