Ankara'daki terör saldırısı

Ankara'daki terör saldırısı

AB, Ankara'daki saldırının mağdurları için başsağlığı mesajı yayımladı

Avrupa Birliği (AB), Ankara'daki terör saldırısının mağdurları için yayımladığı başsağlığı mesajında, "Türk yetkililerle ve Türk toplumuyla olan ortaklığımız ve bağlılığımız bütün seviyelerde, her zamankinden çok daha güçlü" ifadesi kullanıldı.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ve AB Komisyonu’nun Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden Sorumlu Üyesi Johannes Hahn'ın Ankara'daki saldırıya ilişkin yaptığı ortak açıklamada, hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı dilendi.

Açıklamada, Ankara Tren İstasyonu yakınında barışçıl bir yürüyüşe katılmayı planlayan insanların, bombalı saldırıda hedef alındığı, birçok insanın hayatını kaybettiği ve yaralandığı belirtildi.

Türk insanının ve yetkililerin acılarının paylaşıldığı kaydedilen açıklamada, "Saldırı mağdurlarının ailelerine içten başsağlığı, yaralananlara acil şifa diliyoruz. Türk insanı ve bütün siyasi güçler, terörizme ve ülkedeki istikrarı bozmaya çalışanlara karşı birlik halinde durmalı" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, AB'nin toplumları bozmaya ve istikrarsızlaştırmaya çalışanları mağlup etmekte kararlı olduğuna işaret edilerek, "Türkiye'de şiddete ve terörizme karşı mücadele eden bütün insanların yanında yer alıyoruz. Türk yetkililerle ve Türk toplumuyla olan ortaklığımız ve bağlılığımız bütün seviyelerde, her zamankinden çok daha güçlü" değerlendirmesinde bulunuldu.

 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı