Anadolu Üniversitesinden kongre turizmi için uçak seferi

Anadolu Üniversitesinden kongre turizmi için uçak seferi

Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü, kongre turizmini geliştirmek için 2 Eylül Yerleşkesi'ndeki havaalanından Avrupa'daki bazı merkezlere seferlerin gerçekleştirilmesi için çalışma başlattı- Rektör Prof. Dr. Gündoğan:- "Kongre turizmini geliştirmek için yapma

ESKİŞEHİR (AA) - ZEHRA AYDIN - Anadolu Üniversitesi (AÜ) Rektörlüğünce, kongre turizmini geliştirmek amacıyla 2 Eylül Yerleşkesi'ndeki havaalanından Avrupa'daki bazı merkezlere sefer düzenlenmesi için görüşmelere başlandı.

Rektör Prof. Dr. Naci Gündoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kongre turizminin, sağladığı akademik gelişim ve ekonomik getirisiyle dünya turizminde ön sıralarda yer aldığını söyledi.

Kongre turizminin geliştirilmesinde üniversitelerin önemine işaret eden Gündoğan, tarihi ve kültürel değerleriyle ön plana çıkan İstanbul'un bu alanda da Türkiye'nin en gelişmiş kenti olduğunu belirtti.

Gündoğan, son yıllarda Eskişehir'in de kongre turizminde öne çıkan şehirler arasında yer aldığını dile getirerek, "Anadolu Üniversitesi olarak hem şehrimize hem de ülkemize bilimsel, kültürel, sanatsal, sportif  alanlarda hizmet sunuyoruz. Üniversitedeki öğretim üyelerimizin ve öğrencilerimizin gelişimi katkı sağlıyoruz" dedi.

- Yılda ortalama 2 bin etkinlik

Gündoğan, yılda ortalama 2 bin etkinlik düzenlediklerini, kongre, festival, sempozyum gibi organizasyonlarda ulusal ve uluslararası birçok konuğu ağırladıklarını ifade etti. Gündoğan, şöyle konuştu:

"Eskişehir, kongre turizminde hem konum hem de akademik düzey olarak çok iyi durumda. Kongre turizminin gelişmesi için en önemli kaynaklardan biri olan ulaşımın gelişmesi çok önemli. İstanbul, Antalya, İzmir'in en büyük avantajlarından biri, dünyanın birçok noktasından bu kentlere uçuşların olması. Eskişehir'de üniversitemiz tarafından işletilen havaalanımız var ama şu an sadece Brüksel'den uçuşlarımız oluyor. Kongre turizmini geliştirmek için yapmamız gereken, Avrupa'dan uçuşları sağlamak. Bunun için de çalışmalara da başladık. Eskişehir'e sefer düzenlenirse kongre turizmini daha da artırabiliriz. Bu konuyla ilgili Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi ile Turizm Fakültesi çalışmalara başladı."

- 5 bin kişi kapasiteli kongre merkezinin ihalesi kasımda

Prof. Dr. Naci Gündoğan, yurtdışındaki kuruluşlara büyük kongre düzenleme talebinde bulunduklarında ilk sorunun, "Direkt uçuşlarınız var mı?" olduğunu belirtti.

Avrupalıların uzun süren seyahatleri pek sevmediğine değinen Gündoğan, "Eskişehir'in özellikle Avrupa'dan direkt uçuşla ulaşılabilen bir şehir olmasını önemsiyoruz. Hızlı trenin de Eskişehir'de hem genel turizme hem de kongre turizmine çok ciddi etkisi var. Özellikle Ankara'dan, İstanbul'dan, Konya'dan çok kısa bir sürede geliniyor. İnşallah önümüzdeki dönemde de Antalya, İzmir bağlantıları da sağlanırsa Eskişehir önemli bir merkez olacak" değerlendirmesinde bulundu.

Gündoğan, kongre merkezi inşası için hazırladıkları projenin ihalesinin gelecek kasım ayında gerçekleştirileceği bilgisini verdi. 

İnşaatın iki yıl sonra tamamlanmasını öngördüklerini söyleyen Gündoğan, "İnşallah, 2018 yılında Eskişehir yaklaşık 5 bin kişilik bir kongre merkezine sahip olacak. Bu kongre merkezinden hem üniversite hem de şehir faydalanacak. Bundan sonraki kongrelerin de artmasına katkı sağlayacak" diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı