Anadolu OSB'den eğitime destek

Anadolu OSB'den eğitime destek

Anadolu OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay:- "Ülkemizde üretim sorunlarının başlıca faktörlerinden birisi nitelikli iş gücünün sanayide yer bulamamasıdır"

ANKARA (AA) - Anadolu Organize Sanayi Bölgesi (Anadolu OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kutsi Tuncay, Türkiye'nin üretim sorunlarının başlıca faktörlerinden birisinin nitelikli iş gücünün sanayide yer bulamaması olduğunu bildirdi.

Tuncay, yaptığı yazılı açıklamada, ülkenin ekonomik gelişim sürecinde mesleki eğitimin önemini vurguladı.

Mesleki eğitimin ekonomik kalkınmanın ayrılmaz bir parçası olduğunu belirten Tuncay, "Ülkemizde üretim sorunlarının başlıca faktörlerinden birisi nitelikli iş gücünün sanayide yer bulamamasıdır. Bu nedenle Anadolu OSB olarak, mesleki ve teknik eğitime hassasiyetle yaklaşıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Tuncay, öğrencilerin iş garantili uygulamalı eğitim alabilmeleri için yatırımcıların destek olduğuna dikkati çekerek, "Öğrenciler, önümüzdeki dönem bölgemizdeki birçok fabrikada staj yapacak. Özellikle Polatlı Meslek Lisesi’nden ziyaretimize gelen öğrenciler şimdiden başarı ortalamalarını yükseltti ve bağlı bulundukları ilçede mesleki eğitime olan ilginin artmasına neden oldu. Aynı zamanda doğa uyumlu, yenilikçi bir sanayinin olabileceğini ve üretimin önemini anladı.” ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler