ANADOLU AJANSI ÖZEL HABER GÜNDEMİ

ANADOLU AJANSI ÖZEL HABER GÜNDEMİ

13 Mart 2016

1- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci:

- "Hükümet olarak terörün zulmünden kaçan vatandaşlarımızın yaşadıkları bölgelere dönüşü ve onları devletin şefkatle kucaklaması noktasında elimizden gelen bütün gayreti gösteriyoruz"

- "Gümrük sahalarının güvenliğini en üst düzeyde sağlıyoruz. Teknolojinin son imkanlarını da kullanarak yüz tanıma ve araçların karbon testleri de dahil olmak üzere kapılarımızı 24 saat izliyoruz"

- "(Rusya krizi) Ülkemizin üretim ve ihracat potansiyeli, pazar çeşitliliğini de dikkate aldığımızda ekonomimizin büyük bir bölümünü etkileyecek bir noktada değildir"

(Naim Boşkut-Yeter Erdine/Malatya) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Dar gelirliye "gayrimenkul sertifikası"ndan kazanç imkanı

- Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek:

- "Borsa İstanbul'da gayrimenkul sertifikalarının işlem görmesi amacıyla çalışmalar hızlandı"

- "Gayrimenkul sertifika ihraçlarının başlaması ve bu konuda TOKİ’nin önderlik etmesi halinde konut piyasasındaki hareketliliğin sermaye piyasalarımıza yansıyacağını düşünüyoruz. Bu sayede sektörün büyüme hızı da artacak"

- "Dar gelirli vatandaşlarımız da mali güçleri nispetinde gayrimenkul sertifikası alma ve gayrimenkul fiyatlarındaki yükselişten faydalanma imkanına kavuşacak"

(Zeynep Akyıl/Ankara)

3- TOKİ'den şehit ailelerine bin 542 konut

- TOKİ Başkanı Ergün Turan:

- "Vatanımıza canını feda eden şehitlerimizin yakınlarını ve gazilerimizi kurasız ev sahibi yaparak minnet borcumuzu ödemeye çalışıyoruz"

- "Şehit ailelerimize ve gazilerimize 519 milyonluk faizsiz konut kredisi sağlayıp, bin 542 konut verdik"

(Zehra Aydın/Ankara)

4- GRAFİKLİ ANALİZ - Kamu bankaları altın çağını yaşıyor

- Bir dönem görev zararları ile anılan kamu bankaları, son 14 yılda 71 milyar lira net dönem karı elde etti

- Halkbank Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu:

- "2002 yılından itibaren Türkiye ekonomisi ile eş zamanlı büyüyen ve mega projelerde öne çıkan bir banka konumuna geldik"

- VakıfBank Genel Müdürü Halil Aydoğan:

- "Bankamız sektöre güven teşkil eden yapısıyla reel sektörü finanse etmeye devam edecek. Ayrıca tarım bankacılığı alanında da büyük atılımlar yaparak hızla pazar payı kazanmayı planlıyoruz"

- Ziraat Bankası Hazine Yönetimi ve Uluslararası Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Bilgehan Kuru:

- "(Son günlerdeki 'Kamu bankalarında görev zararı devam ediyor' şeklinde çıkan haberler) Kasıtlı olarak 'Ziraat Bankası görev zararı' şeklinde nitelendirilen tutar, bankamız iş ve işlemleri nedeniyle Hazine'nin üstlendiği bir zarar niteliğinde değildir"

(Murat Birinci/İstanbul) (Fotoğraflı)

5- "Ezgi ölmesin" diye nöbetleşe uyuyorlar

- Niğde'de MPS hastalığı nedeniyle konuşma ve yürüme yetisini kaybeden 14 yaşındaki Nuriye Ezgi Taşkın'ın anne ile babası, akciğerlerindeki rahatsızlık ve dil büyümesi sonucu sık sık nefesi tıkanan çocuklarının uykudayken hayatını kaybetmemesi için bir yıldır geceleri nöbet tutuyor

- Anne Beyhan Taşkın:

- "Hangi hastaneye gidersek gidelim 'Nasıl olsa ölecek' diyorlar. Nereden biliyorsunuz? Allah biliyor, Allah verdi onu bana. Benim garantim var mı, kimin garantisi var?"

(Muhammed Yasir Aydoğan/Niğde) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- Tasarruf mevduatını en çok İstanbul artırdı

- Türkiye'de bankalardaki toplam tasarruf mevduatı geçen yıl 102 milyar 532 milyon lira artarak 670 milyar 142 milyon liraya ulaştı

- Aynı dönemde kişi başına düşen tasarruf mevduatını en çok artıran il, 3 bin 130 lirayla İstanbul oldu. Bu kentte kişi başına düşen tasarruf mevduatı, 18 bin 408,30 liradan 21 bin 538,33 liraya çıktı

- Türkiye'de kişi başına düşen tasarruf mevduatı geçen yıl en az 146,60 lirayla Van'da arttı

(Sümeyye Dalkılınç/İstanbul)


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler