Almanya'da artan cami saldırıları kınandı

Almanya'da artan cami saldırıları kınandı

DİTİB Genel Başkanı Aşıkoğlu:- "Özellikle son dönemlerde cami ve Müslümanlara yönelik gerçekleşen saldırılar endişe verici"- "Toplumsal gerginliğin hakim olduğu bu ‎atmosferde mültecilerin barınaklarına ve ‎kamuoyunda yabancı olarak algılanan kişilere ‎ka

HAMM (AA) - Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Genel Başkanı Prof. Dr. Nevzat Yaşar Aşıkoğlu, son dönemde Almanya'daki cami ve Müslümanlara yönelik gerçekleşen saldırıların endişe verici olduğunu söyledi.

Üç gün önce duvarlarına gamalı haç ve İslam karşıtı yazılar yazılan Herringen'deki Ulu Cami'de düzenlenen basın toplantısında, saldırılar şiddetle kınanarak, birlik ve beraberlik mesajları verildi.

Aşıkoğlu, burada yaptığı açıklamada, sadece geçen hafta çeşitli bölgelerdeki dört DİTİB camisine saldırı gerçekleştirildiğini ve tehdit mektupları gönderildiğine işaret ederek, "Toplumsal gerginliğin hakim olduğu bu ‎atmosferde mültecilerin barınaklarına ve ‎kamuoyunda yabancı olarak algılanan kişilere ‎karşı yapılan saldırılar da bizi ayrıca endişelendirmektedir. Bu tehlikeli saldırı ve ‎kundaklamalar, endişe verici bir boyuta ‎ulaşmıştır." dedi.

Aşıkoğlu, sürekli artan İslamofobyadan etkilenmeden, ‎ortak değerleri destekleyen ve dayanışma içinde ‎olduklarını gösterecek daha fazla siyasi, medya, ‎dini temsilci ve aktörlere ‎ihtiyaç olduğunu kaydederek, şunları söyledi:

"Bu bağlamda hepimizin ve özellikle siyasetten ‎medyaya ve sivil topluma kadar Müslüman olmayan ‎aktörlerin sorumluluğu bulunmaktadır. Çünkü hepimiz insan sevgisini, merhameti, karşılıklı kabullenme ve farklı görüşlere açıklık ‎gibi ortak değerleri paylaşmakta ve bu değerleri gündelik ‎hayatımızda ve dernek çalışmalarımızda da ‎örnek şekilde uygulamaktayız. Siyaset, medya ve toplumsal ‎aktörlere kendi sorumluluklarının bilincinde ‎olmaları çağrısında bulunuyoruz."

- "Alman komşularımızla dostluklar bozulmamalı"

Essen Başkonsolosu Mustafa Kemal Basa da yaşanan bu üzücü olayların asla kabul edilemeyeceğini ancak bu saldırıların Almanlarla olan dostlukları da etkilememesi gerektiğini söyledi.

Basa, "50 yıl önce geldiğimiz Almanya'da artık kalıcıyız. Burası bizim ikinci vatanımız oldu. Gerçekleşen saldırı olayından dolayı herkese geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum ve bir daha bu ya da bunun gibi olayların tekrar yaşanmamasını arzu ediyorum." diye konuştu.

Hamm Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Ulrike Waesche ise bu tür saldırı olaylarının kesinlikle kabul edilemeyeceğini vurgulayarak, herkesin her zaman olduğu gibi Hamm şehrinde birlik ve beraberlik içinde yaşamaya devam edeceğini belirtti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :