Alman iş adamlarından KTO'ya ziyaret

Alman iş adamlarından KTO'ya ziyaret

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Almanya'dan gelen iş adamlarından oluşan heyeti kabul etti.KTO'dan yapılan yazılı...

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Almanya'dan gelen iş adamlarından oluşan heyeti kabul etti.

KTO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, ziyarette konuşan Hiçyılmaz, heyetin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, iki ülke arasında köklü bir geçmişe sahip olan ilişkilerin daha da gelişmesini temenni ettiklerini belirtti.

İki ülke arasındaki ilişkilerin derin köklere sahip olduğunun vurgulayan Hiçyılmaz, şöyle devam etti:

"Özellikle 1960 ve sonrasında yaşanan işgücü göçüyle ülkelerimiz birbirine daha da yakınlaşmıştır. Bugünlerde ise ekonomi, siyaset, kültür ve birçok alanda işbirliğimiz bulunmaktadır. Ülkelerimiz arasındaki dış ticaret hacmi yaklaşık 37,5 milyar dolar civarındadır. Bu rakamın 22,3 milyar dolarlık kısmını Almanya’dan yapılan ithalat, 15,1 milyar dolarlık kısmını ise Almanya’ya yaptığımız ihracat oluşturmaktadır. Bu rakamlarla; Türkiye aleyhinde 7 milyar dolarlık bir dış ticaret açığının oluştuğu görülmektedir. Bu durumun, dengeli bir dağılıma kavuşması bizim için önemli bir konudur. Ülkelerimizin dış ticaret hacminin artması ile karşılıklı olarak ithalat ve ihracat dengesinin sağlanması ortak arzumuzdur."

Kayseri'de başta mobilya, tekstil, çelik, elektrikli ev aletleri olmak üzere birçok alanda üretim gerçekleştirildiğini ifade eden Hiçyılmaz,  Kayseri'nin Almanya ile olan ticari ilişkisi kapsamında 82 milyon dolarlık ithalat ve 111 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirildiğini kaydetti.

Kayseri Ticaret Odası hakkında da kısa bilgiler paylaşan Başkan Hiçyılmaz, 17 bini aşkın üyeye sahip olduklarını ve 200 ayrı meslek dalında faaliyet gösteren üyelerin 40 ayrı meslek komitesinde toplandıklarını ifade etti. 

Başkan Hiçyılmaz, nezaket dolu ziyaretten dolayı Alman heyeti üyelerine ayrı ayrı teşekkür etti.

Heyet adına konuşan Ulrich Zeutschel ise kendisinin ve heyette bulunan iş adamları ile şirket yöneticilerinin Kayseri'de olmaktan heyecan duyduklarını belirterek, Almanya ve Türkiye arasındaki ilişkilerin Kayseri ile yapılacak yeni ortaklıklar ile daha da güçleneceğine inandığını kaydetti.

Ziyaretin sonunda Hiçyılmaz tarafından Alman konuklara hediye paketi takdim edildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı