Aldatıcı reklamlara 92 milyon lira ceza: Efsane Kasım'da mercek altında

Aldatıcı reklamlara 92 milyon lira ceza: Efsane Kasım'da mercek altında

Türkiye'de Reklam Kurulu, yılın ilk 11 ayında 1.623 dosyaya durdurma cezası ve toplam 92.5 milyon TL idari para cezası verdi. Özellikle Kasım indirimleri ve efsane kampanyalara sıkı denetim devam edecek.

Türkiye'de Reklam Kurulu, tüketicileri aldatıcı reklam ve haksız ticari uygulamalara karşı kararlı bir mücadele sergilemeye devam ediyor. Yılın ilk 11 ayında yapılan değerlendirmeler sonucunda, toplam bin 623 dosya için durdurma cezası ve 92 milyon 500 bin lira idari para cezası kesildi.

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, 14 Kasım'da gerçekleşen 339 sayılı toplantıda, tüketicileri aldatan, yanıltan reklamlar ile tecrübe ve bilgi eksikliklerini istismar eden haksız ticari faaliyetlere yönelik idari yaptırımlar uygulandı.

Bu kapsamda özellikle Kasım ayında sıkça karşılaşılan "Kasım İndirimleri" reklamları başta olmak üzere, 16 adet indirimli satış dosyasına toplam 2.7 milyon lira idari para cezası ve durdurma cezası verildi.

Reklam Kurulu'nun bu ayki toplantısında görüşülen 176 dosyanın 153'ü mevzuata aykırı bulundu. Söz konusu dosyalara ilişkin olarak toplam 16.7 milyon lira idari para cezası ve durdurma cezası uygulandı.

Böylece yılın ilk 11 ayında, Reklam Kurulu tarafından toplam bin 838 dosya hakkında görüş ve değerlendirmelerde bulunuldu. Bin 623 dosyanın aldatıcı reklam veya haksız ticari uygulama içerdiği tespit edilerek, toplam 92 milyon 500 bin lira idari para cezası kesildi.

Özellikle Kasım ayında yoğunlaşan ve "Efsane Kasım İndirimleri", "Şahane Cuma İndirimleri" gibi adlarla duyurulan kampanyaların, tüketicileri aldatıcı ve yanıltıcı reklamlarla karşılaştığı belirtilerek, Reklam Kurulu'nun indirimli satış kampanyalarına yönelik denetimlerinin süreceği vurgulandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler