Alanya'da Paskalya Bayramı kutlandı

Alanya'da Paskalya Bayramı kutlandı

Hıdrellez Kilisesi'nde düzenlenen ayine yaklaşık 500 kişi katıldı

 ANTALYA (AA) - Paskalya Bayramı, Alanya'da kutlandı.

Hacı Mehmetli Mahallesi'ndeki Ortodoks Hıdrellez Kilisesi'nde Paskalya dolayısıyla düzenlenen ayine katılanlar mum yakarak dua etti, ilahiler okudu.

Yunan Ortodoks Kilisesi'ne bağlı Pisidya Bölgesi Metropoliti Sotirios Trambas'ın yönettiği ve yaklaşık 500 kişinin katıldığı ayinin ardından yapılan kutlamalarda Paskalya'nın sembolü renkli yumurtalar dağıtıldı, Hz. İsa'nın dirilişini sembolize eden yazılar kilise kapısına yapıştırıldı.

Alanya Rus Dili Konuşanlar İşbirliği ve Dayanışma Derneği (ARDİD) Başkanı Anjelika Anzhela, gazetecilere yaptığı açıklamada, Alanya'daki kilisede ikinci kez Paskalya Bayramı kutladıklarını söyledi.

Antalya'da yaşayan Ortodoksların bayramını kutlamak için toplandığını dile getiren Anzhela, "Paskalya, bizlerin geleneksel bayramıdır. 40 gün oruç tutuyor ve hayvansal gıdalardan uzak duruyoruz. Kutlamayı, orucun ardından Hz. İsa'nın çarmıha girişinin 3'üncü gününde tekrar dirildiği inancıyla gerçekleştiriyoruz" dedi. 

Paskalya'da yumurtaları boyadıklarını, pasta ve kekler yaptıklarını, ayinler düzenlediklerini bildiren Anzhela, "Paskalya normalde gece kutlanır ama imkan olmadığı için gündüz yapıyoruz. Sevdiklerimizle bir araya geliyoruz. Bir kırgınlık varsa affediyoruz" diye konuştu.

- Rusya ve Ukrayna vatandaşları kutlamaya birlikte katıldı

Ayine ilde yaşayan Ukrayna, Letonya, Gürcistan, Ermenistan, Polonya vatandaşların katıldığını ifade eden Anzhela, şöyle devam etti:

"Ukrayna ile Rusya arasındaki gerginlik, burada yaşayan her iki toplum üyeleri arasında yok. O, hükumetlerin kavgası. İnsan olarak bizlerin bir ilgisi yok. Hükumetler arasındaki diyalog, burada bizlere yansımıyor, bir sorun da bulunmuyor."

Anzhela, geçen yıl da kutlamanın aynı kilisede yapıldığını belirterek, ibadetlerini rahatlıkla yapmalarına olanak sağlayan Alanya Kaymakamlığı, Belediye ve Emniyet Müdürlüğüne teşekkür etti.

Kaynak:Haber Kaynağı