Aksaray’da STK'lardan teröre tepki

Aksaray’da STK'lardan teröre tepki

AKSARAY (AA) - Aksaray Tarım Platformu'na bağlı sivil toplum kuruluşları, son günlerde artan terör saldırılarına tepki gösterdi.Sivil toplum kuruluşları adına...

AKSARAY (AA) - Aksaray Tarım Platformu'na bağlı sivil toplum kuruluşları, son günlerde artan terör saldırılarına tepki gösterdi.

Sivil toplum kuruluşları adına açıklama yapan Mahmut Aktürk, bir lokantada düzenlenen basın toplantısında, son günlerde meydana gelen terör saldırılarından dolayı büyük üzüntü yaşadıklarını söyledi.

Terör örgütünün, yaptığı alçak saldırılarla ülkeyi zor duruma düşürmek istediğini aktaran Aktürk, şunları aktardı:

"Terörün dini, dili, ırkı ve mezhebi yok. Dış güçler, birliğimizin, beraberliğimizin, kardeşliğimizin bozulması için çok büyük çaba içerisinde. Bizler bu oyunlara gelmeyeceğiz. Zaman birlik ve beraberlik zamanıdır. İnşallah vatanımız içinde yaşayan diğer etnik guruplarda oyuna gelmeyecektir. Ayrıca siyasi partiler biran evvel hükümet kurmalıdır. Çünkü boşluk varmış gibi görünüyor. Biran önce koalisyon hükümeti kurulmalı, kurulmayacaksa da erken seçime gidilerek Türkiye’nin başsız kalmasına asla müsaade edilmemelidir. Yaşasın Türk Kürt kardeşliği."

Toplantıya, Aksaray Ticaret Borsası Hamit Özkök, Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı